Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 26 квітня 2012 р.

Зустріч з дитячою письменницею Марією Раді


В рамках відзначення Всесвітнього Дня книги і авторського права в читальній залі нашої бібліотеки відбулася зустріч з дитячою письменницею Марією Юріївною Раді. Одночасно й відбулася презентація її книг: вже відомою юним мукачівським поціновувачам фантастики -  "Пригоди Петрика на Марсі" та щойно вийшовшою з-під пера - "Дивовижний сон Юлі".
 На зустріч з авторкою завітали учні 5-6 класів ЗОШ №2 та Мукачівської гімназії.
Під звуки космічної музики наша ведуча, бібліотекар читальної зали Кушнір Наталя Петрівна прочитала вірші про комос, зробила повідомлення про астрономію, космос, досягнення людства в галузі науки та техніки та зв'язок цих досягнень з фантастикою.


Родзинкою зустрічі стала інсценівка початку книги про Петрика у виконанні гуртківців студії "Художнього слова" (ДШМ №2, керівник Вероніка Тищук) - Андріани Бабушкіної (Голос Автора), Василя Оріщука - (Петрик), Антоніо дель Росаріо (інопланетянин).
Продовжилась зустріч жвавим спілкуванням авторки та дітей. Відповідаючи на численні запитання Марія Юріївна познайомила  присутніх з своєю біографією, творчими планами, обговорювала деякі частини книги "Пригоди Петрика на Марсі", які найбільше припали до душі юним читачам. Особливо цікавим фактом для присутніх стало те, що Марія Юріївна не тільки уродженка нашого рідного міста, а й виросла тут, закінчила школу №2 (учні якої були присутні на зустрічі), в рідному місті проживають її близькі. На зустрічі була також присутня онука письменниці Христина, яка доповнила виступ Марії Раді тим, що кожен в сім'ї Марії Юріївни має творчу жилку, ба навіть більше - донька письменниці художньо оформила другу книгу авторки.
На закінчення зустрічі відбулися автограф- та фото- сесії. Також авторкою було подаровано книги з автографом авторки юним акторам та бібліотеці.

Бібліотечні працівники та читачі бібліотеки щиро дякують Марії Юріївні за теплу весняну зустріч бажають їй здоров'я, натхнення,
 вдячних читачів, творчих злетів  та чекають на нові зустрічі й нові книги.

понеділок, 9 квітня 2012 р.

Тиждень дитячого читання "Ми - читаюча дітвора"

Відбувся Тиждень дитячого читання "МИ - читаюча дітвора".
Тиждень відкрився вшануванням пам'яті великого Кобзаря.
На свято "Іду з дитинства до Тараса" прийшли читачі бібліотеки - учні 4-х класів ЗОШ № 10 та 20.

На святі, яке підготували учні 7-А класу Мукачівської гімназії - класний керівник Загородська Мирослава Сергіївна, звучали поетичні твори Т.Г. Шевченка, під час слайд-презентації звучала інформація про життя та творчість великого генія України, у виконанні гімназійців було показано інсценізацію "Дитинство Тараса", проведено для присутніх міні-конкурс декламаторів.
На закінчення свята бібліотекар читальної зали Н.П. Кушнір провела перегляд книжкової виставки "Шляхами великої долі".
Наступного дня проводились голосні читання для малят: Бібліо-няня „Казка перед сном” (ДНЗ № 23) та Голосні читання „Дістань книжку з антресолі” (до 130 річя від дня народження Корнія Чуковського) (ДНЗ № 12).
















До Всесвітнього дня поезії проведено Майстер-клас „Я обираю поезію” від керівника гуртка "Діамантове сузір'я" Ржевської Світлани Олександрівни, а бібліотекар читальної зали Кушнір Наталя Петрівна провела огляд книжкової виставки "Ще слів нема - поезія вже є", познайомила з кращими поетичними творами класиків та сучасників.

 Екологічною стежиною „Не зривайте первоцвіти” мандрували учні 4-го "Б" класу ЗОШ № 16 та переглянули виставку-експозицію „Земля кричить від болю”.
 



 Під час Тижня  проводились: Перегляд літератури „Все, що не вмістив підручник”, літературна вікторина "Герої казок" та Гортаємо книгу „Як стати козаком за 7 днів
Закриття Тижня дитячого читання відбулося під час  Презентації рейтинг-стінівки „Хіт-парад книг”