Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Вулиці Мукачева розповідають

Проходячи щодня вулицями рідного Мукачева, ми рідко замислюємося про його історію, про тих видатних людей, які тут бували чи мешкали, про їхній внесок у культуру і науку.
Днями відбулась бесіда-експедиція  вулицею Олександра Духновича, яка була присвячена 210 річниці від дня народження славетного будителя, просвітителя та педагога. 
Присутні дізналися чимало нового, цікавого, та пізнавального про одну з вулиць Мукачева, здійснили подорож в історію міста, дослідили одну з найдавніших його вулиць.
Сподіваємось, що експедиція принесла кожному з присутніх особисту користь. Й крокуючи вулицею Олександра Духновича діти вже добре знатимуть ким була людина чиє імя носить вулиця та не будуть байдуже проходити повз історичні будівлі вулиці.  
Закріпити почуте дітям допомогла міні-вікторина по бесіді.
Підскумком бесіди-експедиції став перегляд книжкової виставки „Мукачево: мандруємо вулицями міста”.











понеділок, 15 квітня 2013 р.

Тиждень дитячого читання

Промайнули весняні канікули під час яких традиційно в бібліотеці пройшов Тиждень дитячого читання "Як би жили ми без книг". В рамках якого відбулося чимало цікавих та пізнавальних заходів для усіх категорій наших користувачів. Діти відвідали ряд екскурсій  "Бібліогід" та годин бібліотечних запитань і відповідей "Таємниці бібліотечних полиць" під час яких школярі молодшого та середнього шкільного віку  дізнавалися про відділи бібліотеки, правила користування бібліотекою та книгою. Закріпити отримані знання допомагали Імітаційні ігри "Ми - бібліотекарі". Під час яких діти дізнавались про деякі тонкощі професії "бібліотекар": вчилися правильно підшивати журнали, лікували книги, створювали картотеку, оформляли книжкову виставку, "записували" нового читача до бібліотеки, відтворювали різні ситуації "читач-бібліотекар"... та склали "Обіцянку читача".







Зламати стереотип про те, що сучасні підлітки не люблять читати спробували наші найактивніші користувачі під час Читацького діалогу "Прочитали - хочемо розповісти". Створити невимушену, дружню атмосферу допоміг тренінг "Презентація себе", яким розпочався Діалог. В ході діалогу присутні обмінювалися власними думками та враженнями про прочитані книги, давали одне одному запитання. Мали змогу переглянути та познайомитись з змістом читацького формуляру співрозмовника та прочитаними ними книгами.  Окрім обговорювання прочитаних книг діти піднімали питання: Яка книжка краща друкована чи електронна? Вибір жанру. Що краще переглянути фільм чи прочитати книгу? та інші.  На завершення, учасники Діалогу вирішили зустрітися ще раз, а темою наступної зустрічі обрали "Сучасний автор та улюблене видавництво".







У кожного із нас є день народження, і ми його відмічаємо святково у колі своїх найкращих друзів. В цьому році багато дитячих книг відзначають свій день народження. Бібліотекарі дитячої бібліотеки теж вирішили відзначити ювілеї книг зі своїми найкращими та  наймолодшими друзями під час Голосних читань. І з цієї нагоди завітали у ДНЗ №12. В одній з наймолодших груп  - „Ромашка” було оформлено книжкову виставку-вітання „З ювілеєм книжко!”, на якій були представлені книги-ювіляри. Малята юрбою оточили бібліотекаря, яка залюбки читає їм щотижня, з проханням прочитати їм казочку. А цього разу малята дізналися ще й про те, що день народження є також і у книги.    






Здійснили подорож у сиву давнину з книгою „Легенди нашого краю” під час Голосних читань для читачів 7-8 класів. В чарівний світ легенди поринули підлітки під час читання легенди про „Синевирське озеро”. 




110 річницю улюбленої письменниці кількох поколінь українських дітей відзначили й наші маленькі читачі під час літературного ранку „Мовою матері”, який завершив Тиждень дитячого читання.
На наш літературний ранок завітали маленькі шанувальники з Мукачівської гімназії, ЗОШ №20 та Чинадіївського дитячого будинку. Розпочався ранок з інсценізації „Мама й доця”. В стилізованій дитячій кімнаті під звуки колискової вела розмову „мама” й „доця” про життєвий та творчий шлях Наталі Забіли. Дівчинка-„доця” граючись з іграшками продекламувала вірш „Люлі, люлі...”, а також розіграла разом з „мамою” скетч-виставу „Олівець-малювець” Н. Забіли.
Після чого дітям запропонували відгадати  вірші-загадки, гру-анаграму «Коли це буває?» зробити фізкульт-паузу, та пограти в гру з м’ячем «Так чи не так?». Діти з Чинадіївського дитячого будинку інсценували вірші «Сорока-білобока» та «Чотири пори року», а школярі гімназії та ЗОШ №20 продекламували в’язанку віршів Наталі Забіли.