Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 27 червня 2014 р.

Я – громадянин України!

В кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються "законами". Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом "Конституція". Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі-всі мешканці країни.
Наша Україна теж має свою Конституцію - закон, в якому записано всі права українців. 28 червня в Україні відзначають День Конституції. Це Основний Закон нашої держави, в якому закріплено правові основи України. Відповідно до тієї ж Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.
Про коріння Української Конституції, про загальні засади та основні принципи конституційного ладу в Україні, про державні символи та верховенство права в нашій державі дізналися користувачі нашої бібліотеки під час Патріотичної бесіди "Я - громадянин України!".
Бібліотекарі під час бесіди намагались допомогти дітям усвідомити значущість Основного Документу Держави. Адже важко було б уявити наше життя, якби не було Конституції! Всюди би панували безлад та негаразди. 

четвер, 26 червня 2014 р.

Ні - апокаліпсису від рук людини

Все, що оточує нас і не зроблене руками людей — природа. Природа дає все необхідне для життя людини: їжу, воду, повітря. Вона є джерелом натхнення для художників, письменників, композиторів. Недарма природу називають ненькою. Всі ми — діти природи, та не всі однаково добрі до неї. Природа потребує постійної уваги, турботи, охорони. Ми повинні берегти природу, охороняти її багатство.
Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища.
Щоб навчитися любити і цінувати природу, бережно до неї ставитись зібралися читачі бібліотеки  в Екологічному бюро "Берегти природу - берегти життя" з циклу "Ні - апокаліпсису від рук людини" .
Екологічне бюро включило в себе:  хвилинки-роздуми "Як зберегти оточуючий світ", перегляд книжкової виставки "Берегти природу - берегти життя" та ігровий салон "Буду я природі другом".
Відвідавши екологічне бюро в бібліотеці кожен з учасників виніс для себе власний шлях для покращення навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але усі разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.
 

четвер, 12 червня 2014 р.

Така захоплива наука - ЕКОНОМІКА

Давно змінилися стереотипи поколінь. Раніше прагнення заробити побільше вважалося мало не ганебним, а навчання дітей правилам збагачення — просто аморальним.
Тепер всі згодні з тим, що гроші і ставлення до них — цілком дитяча тема.
Щоб засвоїти основні економічні категорії: банк, ринок, потреби, гроші, поділ праці та багато іншого в легкій та цікавій формі здійснили захоплюючу подорож до країни економічних знань наші читачі.
Під час Години пізнань та відкриттів діти зустрілися з керівником відділу продажів АТ "OTP Bank" м. Мукачева Гольцапфел Юлією Олегівною, яка познайомила присутніх з історією грошей, розповіла про використання та заощадження грошей, про професію банкіра та познайомила з основними напрямкаи роботи банку. Запросила присутніх до участі в конкурсі дитячого малюнку на тему "Як я уявляю професію банкіра?".
Закріпити почуте під час зустрічі допомогли дітям економічні ігри, які підготували та провели бібліотекарі читальної зали, а саме: економічна розминка (необхідно було підібрати антоніми, згодом синоніми до економічних термінів), гра "Що можна купити за гроші?", гра "Рекламуємо товари", запитання-заморочки, фізкультхвитинки, вікторина для винахідливих.
Завершилась Година пізнань та відкриттів інформіною "Діти і гроші: як у світі дають на кишенькові витрати" та переглядом книжкової виставки "Така захоплива наука - ЕКОНОМІКА".

вівторок, 3 червня 2014 р.

Викрадачі розуму та здоров'я - сигарети

Щороку, 31 травня відзначається Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням. Цей день встановлений ще у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. В цей день по усьому світу відбуваються різноманітні акції проти вживання тютюну. Причиною появи боротьби з тютюнопалінням є передчасна смертність та хвороби в усьому світі, яким людство здатне запобігти. 
Трохи статистики. В Україні палить близько 11, 5 млн. жителів, з них — 9,1 млн. чоловіків та 2,5 млн. жінок. У відсотковому відношенні — 60% і 11,2%, відповідно. Приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років — є постійними курцями. Більш, як половина всіх курців свою першу сигарету викурили у віці до 12 років.
Тому антитютюнову пропаганду потрібно розпочинати з дітей. Необхідно наголошувати їм на шкідливість та безпотрібність у їхньому житті цієї згубної звички, застерігати їх від тютюнопаління, пропагувати вести здоровий спосіб життя.
Саме таку серйозну тему зібралися обговорити читачі бібліотеки у перший день літніх канікул. Діти уважно прослухавши інформаційне повідомлення бібліотекаря "Що таке здоров'я" зробили власні висновки про шкоду, що наносить організму сигарета. Також бібліотекар зробила перегляд книжкової виставки-попередження "Тютюн - твій лютий ворог". Після чого розпочався інтерактивний блок Уроку моральності, який розпочався з вправи "Знайомство". Наступним завданням було придумати Антитютюнову рекламу. Виконали вправу "Перетворення" і на завершення розім'ялися під час гри "Емоція по колу". Кожен присутній отримав інформаційну листівку "Що є у сигареті?".