Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 29 листопада 2018 р.

Стоп, булінг!


З 25 листопада по 10 грудня, в усіх регіонах України проходить Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля». Дати початку та завершення даної акції були вибрані ініціаторами не випадково. Адже, 25 листопада відзначається Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок,  а 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до проблеми подолання насильства у сім’ї, щодо жінок, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.
Колектив дитячої бібліотеки також долучається до даної акції своєю  інформаційно-просвітницькою роботою, направленою на збільшення знань про всі форми насилля. Цього року ми розпочали її правовим лікбезом «Червоний сигнал небезпеки», який провели 27  листопада, спільно з начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Мукачівського місцевого центру Мирославою Пилипчинець.
Спочатку, бібліотекар Наталія Кушнір розповіла учасникам заходу – вихованцям гуртка "Моя майбутня професія" (кер. Муравйова М.П.), що це за акція «16 днів проти насилля» та яка мета її проведення. Також, коротко ознайомила дітей з головною темою нашої зустрічі – темою булінгу, або шкільного цькування. Скільки людей в Україні стикаються із проявами булінгу, які є форми та види булінґу, до чого може призвести його ігнорування, хто найчастіше стає жертвою булінгу, а хто – його ініціатором та, головне, як реагувати на цькування і до кого звертатися по допомогу? На всі ці запитання давала відповіді Мирослава Пилипчинець.
Більше інформації, щодо даної теми, було представлено на виставці-інформації «Хто захистить беззахисного?».


Немає коментарів:

Дописати коментар