Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 18 лютого 2020 р.

Читаємо разом із дітьми: підказки для батьків


Пропонуємо Вашій увазі книги Оскара Бреніф’є від видавництва «Дух і Літера» і «Mamino».
Серія  книжок  Оскара Бреніф'є «Мистецтво мислити» – це провокація до діалогу й пошуку. Книги створені для дітей від 6 років і найкраще працюють у спільному обговоренні з дорослими. Автор не дає готових відповідейвін спонукає міркувати і шукати їх самотужки. Кожна книжка побудована з коридорів запитань, що підштовхують досліджувати: пізнавати себе, навколишній світ, його принципи, парадокси і різноманітність. Коли дорослі з дітьми починають обговорювати запитання від автора, вони отримують нагоду краще зрозуміти одне одного та самих себе.
Тож поспішайте. вже у нашій бібліотеці на Вас чекають наступні книги: 

Бреніф'є, О
Хто я? / О. Бреніф'є; пер. В. Каденка. – Київ : ВД «Mamino», «Дух і Літера», 2017. – 96 с.: іл.
         Чи подобається тобі дорослішати? Ні? Ти хочеш знову стати малюком і ні за що не відповідати? Та хіба можна повернути час навпаки? І невже тобі не цікаво рости й змінюватися? Ти хочеш подорослішати, бо на тебе чекає кохання? Та невже закохуються лише дорослі? І хіба тобі зараз не досить любові батьків?
На усі ці та безліч інших запитань автор пропонує не одну, а кілька відповідей. Деякі очевидні, деякі загадкові або дивні, а деякі навіть спантеличують.

Бреніф'є, О.
 Що таке щастя? / О. Бреніф'є; пер. В. Каденка та М. Абрамової. – Київ : ВД «Mamino», «Дух і Літера», 2017. – 96 с.: іл..
Чи повинні ми будь-якою ціною шукати щастя? Чи воно радше має прийти саме? А якщо твоє щастя завдасть нещастя комусь іншому? Чи взагалі можливо весь час почуватися щасливим? І чи справді сенс життя полягає в пошуку щастя?
У  книзі багато запитань – вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше.

Бреніф'є, О.
Що добре, а що погано? / О. Бреніф'є; пер. В. Каденкат та М. Абрамової. – Київ : ВД «Mamino», «Дух і Літера», 2017. – 96 с.: іл.
Чи треба з усіма поводитися приязно? Хто має першим виявляти приязність: ти чи інші? Чи можна здаватися приязним, але не бути таким? А навпаки: чи можна бути приязним, але не здаватися таким? Навіщо ти взагалі намагаєшся бути приязним?
Особливу та важливу роль відіграють ілюстрації. Художнику вдалося не просто передати закладені у текст значення, а ще й зробити його більш динамічним та емоційним, легшим для «засвоєння» та смішнішим.

Бреніф'є, О.
Що таке почуття?  / О. Бреніф'є; пер. М. Абрамової.  – Київ : ВД «Mamino», «Дух і Літера», 2017. – 96 с.: іл.
Чи боїшся ти виступати перед класом? Тобі не подобається, коли на тебе дивляться? Але хіба можна зашкодити поглядом? А чи заздриш ти своїм братам і сестрам? Заздриш, тому що хочеш, щоби батьки піклувалися лише про тебе? Та невже любов неподільна? До речі, чому буває так, що ми сваримося з тими, кого любимо?
Коли дорослим задають такі начебто прості питання, вони відчувають себе розгубленими і не можуть дати чіткої відповіді. Часто складно говорити з дітьми на складні теми, тому що ти не впевнений, чи є на їхні запитання однозначні відповіді.

Немає коментарів:

Дописати коментар