Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 15 квітня 2013 р.

Тиждень дитячого читання

Промайнули весняні канікули під час яких традиційно в бібліотеці пройшов Тиждень дитячого читання "Як би жили ми без книг". В рамках якого відбулося чимало цікавих та пізнавальних заходів для усіх категорій наших користувачів. Діти відвідали ряд екскурсій  "Бібліогід" та годин бібліотечних запитань і відповідей "Таємниці бібліотечних полиць" під час яких школярі молодшого та середнього шкільного віку  дізнавалися про відділи бібліотеки, правила користування бібліотекою та книгою. Закріпити отримані знання допомагали Імітаційні ігри "Ми - бібліотекарі". Під час яких діти дізнавались про деякі тонкощі професії "бібліотекар": вчилися правильно підшивати журнали, лікували книги, створювали картотеку, оформляли книжкову виставку, "записували" нового читача до бібліотеки, відтворювали різні ситуації "читач-бібліотекар"... та склали "Обіцянку читача".







Зламати стереотип про те, що сучасні підлітки не люблять читати спробували наші найактивніші користувачі під час Читацького діалогу "Прочитали - хочемо розповісти". Створити невимушену, дружню атмосферу допоміг тренінг "Презентація себе", яким розпочався Діалог. В ході діалогу присутні обмінювалися власними думками та враженнями про прочитані книги, давали одне одному запитання. Мали змогу переглянути та познайомитись з змістом читацького формуляру співрозмовника та прочитаними ними книгами.  Окрім обговорювання прочитаних книг діти піднімали питання: Яка книжка краща друкована чи електронна? Вибір жанру. Що краще переглянути фільм чи прочитати книгу? та інші.  На завершення, учасники Діалогу вирішили зустрітися ще раз, а темою наступної зустрічі обрали "Сучасний автор та улюблене видавництво".







У кожного із нас є день народження, і ми його відмічаємо святково у колі своїх найкращих друзів. В цьому році багато дитячих книг відзначають свій день народження. Бібліотекарі дитячої бібліотеки теж вирішили відзначити ювілеї книг зі своїми найкращими та  наймолодшими друзями під час Голосних читань. І з цієї нагоди завітали у ДНЗ №12. В одній з наймолодших груп  - „Ромашка” було оформлено книжкову виставку-вітання „З ювілеєм книжко!”, на якій були представлені книги-ювіляри. Малята юрбою оточили бібліотекаря, яка залюбки читає їм щотижня, з проханням прочитати їм казочку. А цього разу малята дізналися ще й про те, що день народження є також і у книги.    






Здійснили подорож у сиву давнину з книгою „Легенди нашого краю” під час Голосних читань для читачів 7-8 класів. В чарівний світ легенди поринули підлітки під час читання легенди про „Синевирське озеро”. 




110 річницю улюбленої письменниці кількох поколінь українських дітей відзначили й наші маленькі читачі під час літературного ранку „Мовою матері”, який завершив Тиждень дитячого читання.
На наш літературний ранок завітали маленькі шанувальники з Мукачівської гімназії, ЗОШ №20 та Чинадіївського дитячого будинку. Розпочався ранок з інсценізації „Мама й доця”. В стилізованій дитячій кімнаті під звуки колискової вела розмову „мама” й „доця” про життєвий та творчий шлях Наталі Забіли. Дівчинка-„доця” граючись з іграшками продекламувала вірш „Люлі, люлі...”, а також розіграла разом з „мамою” скетч-виставу „Олівець-малювець” Н. Забіли.
Після чого дітям запропонували відгадати  вірші-загадки, гру-анаграму «Коли це буває?» зробити фізкульт-паузу, та пограти в гру з м’ячем «Так чи не так?». Діти з Чинадіївського дитячого будинку інсценували вірші «Сорока-білобока» та «Чотири пори року», а школярі гімназії та ЗОШ №20 продекламували в’язанку віршів Наталі Забіли.











Немає коментарів:

Дописати коментар