Найважливішою подією у календарі для всіх нас були
і є зимові свята. Народження Ісуса Христа українці відзначають найбільш широко
і урочисто. До цього християнського свята, як і наші пращури ми готуємось ретельно.
Важлива роль належить столу, за яким збирається вся родина. Господині
заздалегідь заготовляють продукти, щоб у свята на столі був повний достаток. Не менш важливу роль
відіграє сервіровка столу. Сервіровка – своєрідне мистецтво: столова
білизна, посуд – все повинно становити одну декоративну цілість.
Щоб краще підготуватися до відзначення
різдвяних свят, познайомити з традиційними та сучасними святковими стравами,
нагадати про народні традиції на абонементі 5 – 9 класів бібліотекар Ярема В.А.
провела перегляд літератури «Святковий
стіл». На перегляді були присутні не лише користувачі бібліотеки - діти, а й їхні батьки.
Айстопером до виставки став стіл
сервірований стравами, що готують на Святвечір. Після проведеного перегляду
літератури присутніх запросили пригоститися.
Немає коментарів:
Дописати коментар