Сторінки

вівторок, 19 січня 2016 р.

Від Різдва до Водохреща


   Найважливішою подією у календарі для всіх нас були і є зимові свята. Народження Ісуса Христа українці відзначають найбільш широко і урочисто. До цього християнського свята, як і наші пращури ми готуємось ретельно. 
   Важлива роль належить столу, за яким збирається вся родина. Господині заздалегідь заготовляють продукти, щоб у свята на столі був повний достаток. Не менш важливу роль  відіграє сервіровка столу. Сервіровка – своєрідне мистецтво: столова білизна, посуд – все повинно становити одну декоративну цілість.  
   Щоб краще підготуватися до відзначення різдвяних свят, познайомити з традиційними та сучасними святковими стравами, нагадати про народні традиції на абонементі 5 – 9 класів бібліотекар Ярема В.А. провела  перегляд літератури «Святковий стіл». На перегляді були присутні не лише користувачі бібліотеки - діти, а й їхні батьки. Айстопером до виставки  став стіл сервірований стравами, що готують на Святвечір. Після проведеного перегляду літератури присутніх запросили пригоститися. 

Немає коментарів:

Дописати коментар