Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

Валеолекторій для підлітків

Хороше здоровя – найголовніше в житті людини. Є певні правила, які допомагають нам залишатися здоровими. Ми маємо раціонально харчуватися (тобто наш раціон мусить включати певний набір продуктів), а також пити в достатній кількості чисту, свіжу воду. Ми повинні регулярно займатися спортом, який укріплює наші мязи. Важливо також добре відпочивати.
Тож, сьогодні,  бібліотекарі спільно з громадською організацією „Сімя і життя” запросили учнів ЗОШ №10 (9-х та 10 кл.)  на валеолекторій „Здоров’я – цінність нашого життя”.
 7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. З'явившись в 1948 році, ця організація об'єднала у своїх рядах представників 191 держав світу.
Вперше святкування відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. Щороку  в цей день  проводяться  заходи, присвячені дню здоров'я.
Під час лекції присутні переглянули відеофільм про розвиток дитини від зачаття до народження, мали можливість потримати в руках макет маленької, але вже людини (якій усього 9 тижнів).  Після перегляду Костка Арнольд (лікар-гінеколог) прокоментував побачене. Бесіда йшла про статеву зрілість та наслідки ранніх статевих стосунків, сім'ю, морально-духовний аспект переривання вагітності. Підлітки почули інформацію про розвиток ембріона у лоні матері. Пані Адріана Добош поінформувала присутніх про діяльність ГО "Сім'я і життя", про допомогу, яку надають представники ГО, про  "Вікно життя" та телефон довіри, відповідала на запитання молоді.
 На завершення бібліотекар читальної зали Товтин Алла звернула увагу на виставку „Здоровя – цінність нашого життя” де презентуються книги та періодичні видання  з медицини, спорту. Біля виставки звернули увагу на ай-стопер вітамін С, його ще називають – феноменом природи. Який зміцнює імунітет, піднімає настрій, покращує зір та ін.
Пригостили всіх присутніх  вітамінами та фруктами.

У Всесвітній день здоров'я колектив дитячої бібліотеки бажає всім своїм читачам – бути здоровими і життєрадісними!

Немає коментарів:

Дописати коментар