Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 3 травня 2018 р.

Конституція УНР


Сто років тому, 29 квітня 1918 року, в історії нашої держави відбулась знаменна дата – Центральна рада проголосила Конституцію Української народної республіки. І цього року, 29 квітня,  на державному рівні Україна відзначала соту річницю цієї події. Сто років тому українці обрали для своєї держави демократичний устрій. У Конституції було зазначено, що вся влада в Українській народній республіці походить від народу, а її верховним органом мають стати всенародні збори. УНР проголошувалася державою суверенною, самостійною і ні від кого незалежною, суверенне право в якій належить народові, а територія її є неподільною. 
Дізнатися більше про події того часу ми мали можливість разом з нашими гостями - учнями 5-8-х класів ЗОШ № 20 на бесіді-хронографі під назвою «Порозуміння заради майбутнього». А провідником сторінками історії цього разу стала для нас вчитель історії Христина Пуга.
Для наочного закріплення отриманої інформації, бібліотекар Вікторія Ярема запропонувала присутнім переглянути відеоролик «Конституція УНР» та презентувала виставку-спогад «Конституція Української Народної Республіки».


Немає коментарів:

Дописати коментар