Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 4 січня 2019 р.

Різдвяна історія


От і наблизилася найказковіша пора року, яку з нетерпінням чекають дорослі та діти, – пора цілої низки зимових свят. Вже з початку грудня ми потихеньку готуємося до Нового Року та Різдва, прикрашаємо будинок, купуємо ялинкові іграшки та  намагаємось якомога більше часу провести з рідними та друзями. Одним словом, переймаємося духом цих чарівних зимових днів, пронизаних передчуттям дива. І в цьому немає нічого незвичного. Адже, починаючи ще з середніх віків люди опікувалися створенням відповідного різдвяного настрою. Саме тоді виникли, так звані, містерії – драми на біблейські теми, персонажі яких проходили через випробування, аби зрештою отримати нагороду чи омріяну втіху.
В Україні подібну функцію виконували вертепні драми, створені за мотивами євангельських оповідань про народження Христа. У світовій літературі засновником окремого жанру з “різдвяною філософією” став Чарльз Діккенс – один з найвидатніших англомовних романістів, відомий як творець яскравих комічних характерів. Його «Різдвяна пісня у прозі» – це твір, що став улюбленим не для одного покоління. Сотні разів «Різдвяна пісня» була інсценізована. Із виникненням кінематографа й анімації її неодноразово екранізували.
Цей чудовий мультик розповідає різдвяну історію скнари Скруджа, для якого відсутні будь-які авторитети, окрім грошей. Все для нього в цьому житті чуже, навіть різдвяні свята. Але саме ніч напередодні Різдва змусить старого багача Скруджа переглянути ставлення до свого життя. Чи зможе головний герой за допомогою духів минулого, теперішнього і майбутнього очиститися та змінитися? По це та багато іншого дізнавалися сьогодні хлопці та дівчата, які завітали до бібліотеки на перегляд мультфільму  «Різдвяна історія». Опісля, ділилися своїми враженнями від прочитаної книги та переглянутого фільму, частувалися кока-колою та попкорном.


Немає коментарів:

Дописати коментар