Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Про дівчат для дівчат: книжки, що надихають

 Зовсім недавно, в 2012 році в міжнародному календарі з'явилася нова пам'ятна дата – 11 жовтня – Міжнародний день дівчаток.

Це свято покликане привернути увагу суспільства до соціальних проблем і нерівностей, які мають пряме відношення до майбутніх жінок.

З нагоди відзначення цієї цікавої дати бібліотечні працівники підготували підбірку надихаючих та корисних книг, які можуть зацікавити сучасних дівчат.

Книги, які вам розкажуть про те, як дівчатка дорослішають:

📗"Мія дорослішає. Що треба знати про дозрівання" Моніка Пейткс

У героїні книги дев’ятирічної Мії починаються відбуватись процеси статевого дозрівання в організмі. Те саме відбувається і з її подругами. В книзі простою мовою пояснюються усі процеси і навіщо вони потрібні дівчатам.

📘"Як я дорослішаю. Посібник для дівчат"

Ця книжка — твій провідник у мандрівку дорослішання. У ній просто й зрозуміло пояснюється, як влаштований твій організм і які зміни чекають на нього в найближчі кілька років. А ще тут є безліч корисних порад і підказок, які допоможуть тобі з усім впоратися. Дізнавайся більше про саму себе — і розпочинай новий етап життя сміливо та впевнено!

Книги, які знають все, що цікавить дівчат:

📙"Справжня панянка. Порадник для дівчат"

Дівчинка виросла! Так-так, і це помітно не лише зовні: поступово змінюються її інтереси, іграшки й ляльки відходять на задній план, дедалі довше донька чепуриться біля дзеркала, а її ручки так і тягнуться щось приготувати, щось випрасувати. В неї виникає безліч нових питань: як вивести пляму, що приготувати, як доглядати за тілом... На всі питання можна отримати відповідь, погортавши цю книжку.

📘"Дівчинка на всі 100%"

Що цікаво знати дiвчинцi-пiдлiтку? Як стати впевненою в собi, завжди бути у доброму гуморi, як обирати друзiв, без проблем спiлкуватися з батьками? Що потрiбно робити, щоб стати вихованою, витонченою i, безумовно, привабливою i бажаною у будь-якiй компанiї? На цi й багато iнших питань, пов'язаних iз формуванням особистостi, дає вiдповiдь ця книга.

📗"Як стати супер дівчинкою. Секрети успіху та краси" Бардіна Р. А.

Зізнайся, ти хочеш бути стильною і привабливою? Хочеш мати чудову струнку фігуру, чарівну шкіру, пишне шовковисте волосся? Уміти подати себе? Легко знаходити спільну мову з людьми? Хочеш дізнатися, як досягти мети? А зазирнути в майбутнє і навчитися керувати долею? Відповіді на ці та інші запитання ти знайдеш у нашій енциклопедії.

Книги, які навчать тебе бути стильною:

📙"Книга стильної дівчинки" Борзова В.В.

Ця книга відкриє тобі безліч секретів догляду за собою, навчить правильно наносити макіяж, підбирати відповідну зачіску і відчувати стиль. Пам'ятай, що ти неповторна, вчися наслідувати моду, чи не втрачаючи індивідуальність.

📚"Стильні штучки супер-дівчинки"

Відомий фахівець, аналітик моди, дизайнер Тетяна Кулахметова дає дівчаткам практичні попали, як завжди мати вигляд "на всі сто", не витрачаючи чималих коштів і значних зусиль.

📗"Стильна книжка для панянки" Караванська Оксана

Як доречно вбратися на дискотеку, весілля, до школи, з чим носити вишиванку і як використовувати правильно аксесуари? Як додати шарму своєму образу і водночас почуватися невимушено? Чи мусять кольори торбинки та взуття бути ідентичними? Чи варто зловживати косметикою, якщо ти – дівчинка-підліток? На ці та інші дівочі запитання відомий модельєр Оксана Караванська дає відповіді у своїй «Стильній книжці для панянок». А водночас розповідає про цікавинки з історії моди та кумедні епізоди власного дитинства.

Книги, що надихають:

📚"Казки на ніч для дівчат-бунтарок" Франческа Кавалло, Елена Фавіллі

Для книжки "Казки на ніч для дівчат-бунтарок" зібрали історії про життя 100 видатних жінок зі всього світу. У кожному розвороті книги - невеликий біографічний нарис у формі казки та яскравий портрет героїні. Ця книжка стала першою збіркою такого формату про жінок з усього світу та їхні видатні вчинки.

📘"Це зробила вона"

Це перша ілюстрована книга про видатних українок. Їхні історії захоплюють, їхній внесок вражає, їх приклад надихає. Книга привідкриє завісу таємничості, щоб побачити справжню роль українських жінок в науці, політиці, культурі України. Пліч-о-пліч з чоловіками вони творили нову Україну. Пліч-о-пліч з чоловіками вони йшли до своєї мети. «Це зробила вона». Це зможете зробити і ви.

📗"Дивовижні жінки. Першопроходиці, які не побоялися вирізнятися з-поміж інших"

Захопливі життєписи 50 жінок, які розширили уявлення про межі можливостей людини. Серед них — Бейонсе, Опра Вінфрі, Серена Вільямс та багато інших. Ці жінки досягли визначних успіхів у спорті, науці, мистецтві, політиці та історії. Дізнайтеся більше про жінок, які багато зробили для людства, змінили хід історії і надихнули цілі покоління.

Книги про кохання:

📙"Дівчата з 13-ї вулиці" Гутовська-Адамчик М.

Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних!

Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом.

📘"Дівчина Онлайн" Заґґ З.

Вести щоденник – це чудовий спосіб висловлювати свої думки. Але шістнадцятирічна Пенні хоче ділитися ними з іншими, тому створює свій анонімний блог, щоб відверто розповісти про своє життя. В неї є справжній друг, улюблене хобі та турботлива сім’я. Разом з тим, вона не виділяється популярністю в школі, її життя складається з багатьох незручних моментів, невпевненості в собі, комплексів, нерозділеного кохання та панічних атак. І тут раптово вона закохується у загадкового та красивого Ноя. Але чи може вона собі уявити, що він теж має секрет, який може змінити її життя.

📗"Це серйозно! Антидепресивна книжка для дівчат" Андерсен С.

Якщо ти «зірка універу», завжди знаєш, чого хочеш, успішна у всьому, якщо тобі незнайомі невпевненість і сумніви, тоді розслабся — ця книжка не для тебе.

Сара Андерсен, молода художниця з Брукліна, адресувала її всім іншим дівчатам. Тим, хто може витратити цілі вихідні на сидіння в Інтернеті. Хто безперервно мріє — повернутися додому і влізти в улюблену піжаму.

Що може допомогти в такій ситуації? Тільки почуття гумору й самоіронія! Відкрий на будь-якій сторінці — і життя здасться не таким уже і складним!

📙"Ідеальна" Ахерн С.

Роман «Ідеальна» продовження «Таврованої». Читач знову зустрінеться з Селестіною — дівчиною, яку всі вважали ідеальною та яка стала Таврованою — упослідженою, зневаженою, приниженою… Що чекає на неї? Як складеться її життя після несправедливого, на її думку, вироку? Хто її відштовхне, а хто підтримає у боротьбі за справедливість?

Звичайно, що ця добірка корисних та цікавих книжок, що розповідають про дівчаток неповна. Більше на вас чекає у нашій бібліотеці. Приходьте з подругами

Всіх дівчаток вітаємо зі святом! Нехай ваше життя буде прекрасним і безхмарним, нехай все навколо радує вас і надихає. 




Немає коментарів:

Дописати коментар