Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 23 квітня 2023 р.

Пізнавай світ через книгу

Сьогодні, 23 квітня, світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання. Чому саме 23 квітня і чому так важливо на світовому рівні запроваджувати такий день? А також, що таке цей знак охорони авторського права? Разом з’ясовували бібліотекар Алла Товтин та учні 1-го класу приватної гімназії «Індиго» (вчитель Ірина Вікторівна), які наприкінці тижня відвідали бібліотеку.

 Отож, присутні дізнались, що «винуватців» у цього «свята книголюбів» є кілька. А саме, що 23 квітня народились такі видатні письменники як Моріс Дрюон, Григорій Тютюнник, а також померли такі літературні велетні як Мігель де Сервантес Сааведра, Вільям Шекспір, Інка Гарсіласо де ла Вега, Михайло Коцюбинський. Тому цілком закономірно, що саме цей день, за пропозицією Міжнародної Асоціації Книговидавництв, був обраний Генеральною конференцією ЮНЕСКО Всесвітнім днем книги і авторського права.

Таким чином, починаючи з 1995 року, 23 квітня майже у 200 країнах світу святкується Всесвітній день книги і авторського права.

Дізнавшись чимало нового та цікавого про книги та їх авторів, маленькі читачі із задоволенням продовжили своє знайомство з книжковим різноманіттям бібліотеки. Вони мали можливість почитати цікаві книги та обговорити їх з друзями. Таке спільне читання дуже сподобалось хлопцям та дівчатам і вони вирішили, що час від часу будуть здійснювати такі відвідини бібліотеки класом, щоб разом відкривати для себе все нові й нові книги.

Долучайтесь до святкування цього дня й ви, придбавши книжку і підтримавши українського видавця або просто замінивши, наприклад, перегляд телевізора на читання.















Немає коментарів:

Дописати коментар