Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 7 грудня 2023 р.

Вчимося знати й розуміти свої права

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини. Cаме в цей день 1948 року Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята Загальна декларація прав людини – видатний документ в історії людства, в якому чітко сформульовані положення про права людини. Головна мета цього свята – проголошення рівності всіх громадян.

Відзначили День прав людини і ми зі своїми користувачами. Цього разу учасниками нашого правового лабіринту під назвою «Із допомогою Феміди» були учні 5 класу ЗОШ №20 (класний керівник Вікторія Франц). А провести дану зустріч на професійному рівні нам допомогла завідувачка сектору Берегівське бюро безоплатної правової допомоги Мирослава Пилипчинець.

Мирослава Іванівна поспілкувалася з дітьми на тему їхніх прав, наголосила на базових правах та потребах кожної людини, а також пояснила в чому полягає відмінність прав від обов’язків.

Отримавши певні знання, учні спробували їх застосувати під час гри, завданням якої було зобразити певним чином (намалювати, або описати) такі основні права дітей як: право на життя, право на освіту та право на відпочинок. З поставленою задачею всі впорались на відмінно. А головне отримали багато позитивних емоцій.








Немає коментарів:

Дописати коментар