Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 2 квітня 2024 р.

Зустріч з письменницею Маргаритою Меденці

2 квітня – в день, коли народився казкар Ганс Християн Андерсен, увесь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Цю дату встановлено з ініціативи Міжнародної ради дитячої книги. І починаючи з 1967-го року у всьому світі в цей день проходять заходи, присвячені дитячій літературі й читанню. 

І саме в цей день на перше знайомство до нашої бібліотеки завітали учні 1-А класу СШ №16 (класний керівник Ольга Якуніна), які відзначають ще й власне свято – прощання з першою навчальною книгою Букварем.

Перш за все бібліотекар Алла Товтин провела для першачків екскурсію бібліотекою, під час якої познайомила з правилами користування та правилами поводження з книгою, розповіла дітям про Ганса Християна Андерсена та пригадала з ними всім добре відомі його казки. Дізналися школярі також цікаві факти з історії виникнення Міжнародного дня дитячої книги.

Та справжнім сюрпризом для наших маленьких відвідувачів стало знайомство з мукачівською письменницею, авторкою поетичних та прозових збірок для дітей Маргаритою Меденці та ілюстраторкою її книг, художницею Магдалиною Басмановою.

Діти знайомились з віршами Маргарити Меденці, розглядали ілюстрації до них, а також із задоволенням й самі розповідали вірші, скоромовки, співали пісню. За свою активність хлопці та дівчата отримали від письменниці в падарунок книги з її автографом.

Отримавши цього дня чималий багаж нових знань і про бібліотеку, і про книгу, і про  письменників та їх діяльність учні заслужено були посвячені в читачі бібліотеки.

Ми щиро дякуємо Маргариті Меденці та Магдалині Басмановій за приділений нашим маленьким читайликам час. А хлопцям та дівчатам бажаємо отримувати задоволення від навчання та приємних подорожей з новими друзями – книгами.

















Немає коментарів:

Дописати коментар