Сторінки

середу, 18 квітня 2018 р.

Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей


Мудрість багатьох поколінь доводить, що найголовніше завдання батьків - допомогти дитині піднятися на її влас­ну гору, реалізувати її власне життєве завдання. Освіта займає в цьому процесі чи не найважливіше місце. Але при цьому,  варто пам’ятати, що дитині дуже важливо отримувати позитивні емоції в процесі навчання.
Саме тому, ми пропонуємо Вашій увазі, написані «мовою дити­ни», книги серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» (представлені на нашій виставці-вітрині "Видатні особистості"). На прикладі великих особистостей та відомих вчених, ці книги знайомлять з наукою, історією, досягненнями людства та світовими відкриття­ми,  а також дають зрозуміти, що визначний успіх не приходить сам по собі, він підвладний лише тим, хто багато та плідно працює.
В кінці кожного розділу є вправи-запитання. Вони до­поможуть запам’ятати все головне і цікаве. А також на­штовхнуть на роздуми, як стати першим у своїй справі, як це зробили: Коко Шанель, Стів Джобс, Альберт Ейнштейн, Блез Паскаль, Нікола Тесла та Маргарет Тетчер.
Крім того, книги серії «Видатні особистості. Біографіч­ні нариси для дітей» надихають проводити вільний час ра­зом з усією родиною. Адже спільне читання дозволяє щиро говорити з дитиною про важливе, зміцнює стосунки із нею і додає любові до книг. Читайте та надихайтеся!
Опанасенко  О.  Нікола  Тесла  / Ольга  Опанасенко. - К.:  «Агенція «ІРІО», 2017. -  112с., іл. -  (Видатні особистості.  Біографічні  нариси  для  дітей). 
Флуоресцентне світло, електричний годинник, двигун на сонячній енергії, радіо, передбачення електрокарів, інтернету та мобільного зв’язку – важко повірити, але за всіма цими відкриттями стоїть одна людина. Відкриття Ніколи Тесли були настільки дивовижними, що сучасники називали його дії магією, а сьогодні він один з найактуальніших вчених. Книжка «Нікола Тесла» — більше ніж біографія, це розповідь про те, як важливо знайти своє призначення та вірити у себе, коли інші не вірять.

Сердюк  М.  Коко  Шанель  / Марія  Сердюк.  -  К.: «Агенція «ІРІО», 2017. -  112с., іл. -  (Видатні  особистості. Біографічні  нариси  для  дітей). 
Книга «Коко Шанель» — це атмосферна розповідь про життя відомого революціонера у світі моди, підприємця та сильну жінку.  Цікаві факти зібрані у захоплюючу розповідь про життя дівчини, на шляху котрої було безліч труднощів, проте вона лишилась вірною своїм ідеям, що і зробило її відомою на увесь світ. Історією свого успіху Коко довела, що розпочати власну справу можливо коли завгодно, головне – йти за мрією та вірити в себе. У книжці дитина попобачить як формувались особистість, погляди та переконання відомого дизайнера. На особистому прикладі Коко навчить вірити в себе, у свою мрію та, не дивлячись ні на що, завжди йти уперед.

Потерянко  Ю. Альберт  Енштейн / Юлія Потерянко.   -  К.:  «Агенція «ІРІО», 2017. -  104 с., іл. - (Видатні  особистості.  Біографічні  нариси  для  дітей).
Книга «Альберт Ейнштейн» — це книга-біографія, яка розповість дитині про унікального вченого ХХ століття, котрий за допомого мислених експериментів вивів на новий рівень всі знання про Всесвіт. Навіть якщо фізика завжди здавалася складною, в цій книзі малеча побачить її з іншої – цікавої сторони. Усіма відкриттями Ейнштейна ми користуємося сьогодні, його праця стала поштовхом для інших вчених створити на основі його теорій телевізор, комп’ютер, фотоапарат. Усім цим ми можемо користуватись завдяки тому, що колись Альберт Ейнштейн відстояв право бути не таким як усі. Вченого, котрому не давались багато шкільних предметів, котрий був небагатослівним, почали запрошувати у всі університети світу, щоб почути його видатні лекції.

Сердюк  М.  Стів  Джобс / Марія  Сердюк.  -  К.: «Агенція «ІРІО», 2018. -  144с., іл. -  (Видатні  особистості. Біографічні  нариси  для  дітей). 
Ця книга - захоплююча розповідь про життя новатора в IT-технологіях, творця одного з найвідоміших брендів, геніального оратора, талановитого керівника, людини, що змінила світ! Історія життя Стіва Джобса буде корисною для кожного члена сім’ї. Це багатогранна книга-біографія з якої можна дізнатися цікаві факти з різних областей. Книжка захопить і дорослого, і дитину. 
Читаючи книгу «Стів Джобс», дитина дізнається, що завдяки інтересу до науки, Стів ще в дитинстві відрізнявся нестандартним мисленням, що стало основою формування його особистості. Саме приклад Джобса доводить: людина, котра мислить не так як усі, котра уникає шаблонів у вирішенні задач на шляху до мети, здатна вплинути на світ, змінити його на краще та досягнути величних успіхів.


Немає коментарів:

Дописати коментар