Сторінки

четвер, 16 жовтня 2025 р.

Від зернини до хлібини

У 2006 році календарі багатьох країн світу збагатились ще на одну визначну подію – Всесвітній день хліба. З того часу цей день відзначається щороку 16 жовтня, як данина поваги тому, без чого здавна не обходиться майже жодна трапеза в світі, як професійне свято пекарів та як ще один привід привернути увагу людства до проблем голоду, злиднів і недоїдання в світі.

А, оскільки, саме сьогодні, до нас у гості завітали учні 3 класу Руськівської гімназії (бібліотекарка Владислава Фенчак, класний керівник Марінна Ремета та педагог-організатор Ангеліна Глуханич), то ми і вирішили поспілкуватися з ними про Всесвітній день хліба.

Діти дізналися про історію виникнення цього дня, поспілкувалися з заступницею директора Оленою Дьордь про значення цього продукту в житті українців, обговорили правила поводження з хлібом, та коротко ознайомились з сучасними, надзвичайно цікавими і яскравими бібліотечними книгами, представленими на книжково-ілюстративній виставці «Від зернини до хлібини».

Також присутні переглянули казку про золоту зернину та дізналися, який дивовижний шлях хліба від маленької зернини до духмяної паляниці на нашому столі. А ще складали прислів’я та розгадували загадки, звичайно, ж про хліб.

Ну і в такий смачний день ми не могли відпустити наших маленьких гостей не пригостивши їх запашними булочками.














Немає коментарів:

Дописати коментар