Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 22 березня 2017 р.

"Первоцвіт" - юні поети Мукачева

«Поезія – це завжди непокірність,
 якийсь безсмертний дотик до душі»
 (Л. Костенко).

Кожна поетична зустріч – це теплота спілкування, радість від занурення у цілющі джерела поетичного слова, яке єднає всіх спраглих, що прагнуть до творчих пошуків.
Поети – люди, багаті душею. Вони здатні до вияву сильних емоцій, їм властиве почуття прекрасного.
З-правіку джерелом духовного багатства була книга. І нещодавно світ поезії поповнився новою збіркою юних поетів Мукачева – «Первоцвіт», яку презентували працівники дитячої бібліотеки, в рамках Тижня дитячого читання «Запрошує КнигоЛенд», у Всесвітній день поезії – 21 березня.
На свято завітало багато гостей, це і юні автори, і відомі письменники, поети Мукачева, і вчителі, викладачі та бібліотечні працівники навчальних закладів міста, і представник від відділу культури.
Чарівні жінки та дівчата, символічно отримували в подарунок одні з перших весняних квіток - первоцвіти.
Збірка «Первоцвіт» містить кращі поетичні твори учасників загальноміського дитячого літературного конкурсу «Юні поети Мукачева», ініціатором проведення якого виступило Літературне об’єднання „Рідне слово”. 
І от, результатом  творчості юних поетів та клопіткої праці членів журі, до складу якого увійшли вже відомі не лише в Мукачеві, а й за його межами поети став випуск першого збірника дитячої поезії юних мукачівців.
З чого все починалося? Коли і як виникла ідея обєднати вірші юних дарувань в одну збірку? Про процес підготовки збірника до випуску? Про очікування та  перші враження від книги… ділилися з присутніми члени редакційної колегії:  Михайло Якович Шушкевич – поет, член ЛО «Рідне слово», Тетяна Стефанівна Рибар – письменниця, поетеса, голова  ЛО „Рідне слово”, Валентина Попелюшка – поетеса, член ЛО «Рідне слово», Гізелла Іванівна Лімбах – поетеса, член ЛО «Рідне слово», Ольга  Андріївна Стадник – поетеса, кавалер ордена княгині Ольги  ІІІ ступеня, Любов Михайлівна Долинська -  викладач української мови та літератури Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу.
Неможливим би був вихід у світ  збірки і без підтримки міського голови Андрія Балоги та відділу культури виконавчого комітету Мукачівської міської ради. Про свої враження від редакційно-видавничого процесу підготовки і випуску видання розповіла Тетяна Миколаївна Туряницяголовний спеціаліст відділу культури.
Із завершальним словом виступила директор Мукачівської міської ЦБС Хруник Мирослава Василівна
Слова подяки звучали на адресу всіх, хто допомагав та підтримував вихід у світ першої, такої довгоочікуваної збірки. Мирослава Василівна повідомила всім приємну новину, що кожен юний автор, а також члени редколегії, учні художньої школи, заклади освіти та міська бібліотека отримають в подарунок примірник книги.
Ми вдячні керівнику  зразкової аматорської естрадної студії Мукачівського міського будинку культури Сватанову Олегу та його вихованцям (Строїн Кірі, Копчі Натусі та Воробок Адріані) за створення святкового настрою в нашій залі.
Окрема подяка директору дитячої художньої школи ім. Міхая Мункачі –Кіреєву Сергію Федоровичу, за надану бібліотеці можливість експонувати  творчі роботи учнів, які стали ілюстраціями до збірки. Таким чином, в читальній залі дитячої бібліотеки, протягом Тижня дитячого читання (який вже стартував) діятиме атр-простір де кожен має можливість насолоджуватися мистецькими роботами виконаною технікою батік. Щиро запрошуємо всіх, далі буде не менш цікаво.

Немає коментарів:

Дописати коментар