Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 2 квітня 2017 р.

Птахи — окраса природи

Невід'ємною частиною природи є птахи. Вони поширені скрізь, де для них є їжа, сприятливі для життя умови. На земній кулі налічується 9400 видів птахів і 1000 з них перебуває зараз під загрозою. Ця цифра вказує і на загальне погіршення стану нашого довкілля. В Україні зареєстровано близько 400 видів птахів, 67 з них занесено до Червоної книги України “Тваринний світ”, 17% птахів можуть зникнути.
Щорічно 1 квітня відзначається у світі  Міжнародний день птахів.  Саме цього дня в 1906 році  була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. До його святкування долучилися й учні Мукачівської гімназії 1 класу, які завітали до дитячої бібліотеки на екохвилинку «Перната родина». Мета екохвилинки поглибити і розширити знання дітей про птахів, навчити усвідомлювати необхідність берегти птахів, виховати чуйне ставлення до природи.
На екохвилинці читачі  почули багато цікавої інформації і висловів про птахів, які завжди надихали людину на поезію, художнє мистецтво, високі почуття любові. Птахи завжди були не тільки об’єктами вивчення в біології, з давніх-давен про них співали пісні, складали легенди, прислів’я. З викладки книг дізналися про види птахів та, гортаючи Червону книгу, дізналися про птахів України, які до неї занесені.  Розгадали загадки про птахів, зіграли у гру - "Птах - не птах" та розгадали кросвод „Упізнай птаха”.
Але День птахів – це не тільки річниця Конвенції, а й час прильоту пернатих із зимівель. За традицією у цей час в їх очікуванні люди розвішують шпаківні. Спробували і ми виготовити сучасну шпаківню. А, щоб пташки прилітали до дворика нашої бібліотеки читачі спробували зробити для наших пернатих друзів оригінальні годівнички.
Для всіх, хто хоче дізнатися більше про птахів, бібліотекарі запрошують переглянути виставку «Перната родина», яка презентується у вітринах нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар