Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Не руйнуй гармонії земної



Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і, в той же час, корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
Один з таких заходів, сподіваємось не просто корисних, але й повчальних, провели сьогодні, напередодні Дня Землі, бібліотечні працівники для своїх читачів.
Спочатку бібліотекар Наталія Кушнір розповіла присутнім про те, коли і де вперше було відзначено День Землі та з чиїм ім’ям пов’язують це свято. Довідалися також діти про Дзвін Миру, який за традицією, лунає у День Землі, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження її краси. Розповідь бібліотекаря супроводжувало відео «Наша Земля». Інформаційною довідкою про те, що діється на нашій планеті кожної години, кожної хвилини продовжилась наша година екоетики „Любити природу мало, її треба берегти”.
Далі дітям було запропоновано пограти в гру-обіцянку «Подарунок Землі», під час якої вони витягували листочки з правилами, зачитували обіцянку (берегти природу, не ламати, не руйнувати, не смітити і т.д.) і вішали листочки на макет дерева, яке символічно поєднувало дві книжкові виставки «Доля планети у наших руках» та «Легені нашої планети».
Але на цьому наша зустріч не завершилась. Всіх присутніх ми запросили приєднатися до акції, яку влаштовувала цього дня автор проекту «Софіїн двір» Валентина Щербина – посадити квіти у подвір’ї біля будинку Софії Малильо – української поетеси, яка жила і творила  в нашому рідному Мукачеві.
Звичайно бібліотечні працівники не могли не згадати хто така Софія Малильо,   її книги, вірші які довго й нелегко йшли до свого читача, за складних обставин буття їхньої авторки.

Під час акції, біля будинку поетеси, присутні читали поезію про природу, в тому числі Софії Малильо, висаджували квіти та залишали свої побажання нашій Матінці-Землі в зошиті на прохання пані Валентини. Хороший настрій, сонячна погода, теплі побажання краси і цвітіння нашій землі та подарунки від Валентини Щербини – на такій приємній ноті закінчилась сьогоднішня зустріч.





  

Немає коментарів:

Дописати коментар