Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 10 липня 2017 р.

Свято краси та молодості

Свято молоді, свято сонця, свято землі, свято води і вогню, свято зачакловування на кращу долю, свято духів давнього роду нашого. Це все – свято Івана Купала – мабуть, найнеординарніше українське свято, в якому вдало переплелися язичницькі і християнські традиції. Що це за день, чому він з’явився та як його святкувати? Саме про це, напередодні свята, й спілкувалася бібліотекар Наталія Кушнір з читачами, які завітали до дитячої бібліотеки на хвилинки цікавої інформації «Гей, на Івана, гей, на Купала».
Присутні довідалися також про те, що святом Івана Купала закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят, про пов’язані з ним цікаві обрядові дійства біля води, які влаштовує молодь у ніч з 6 на 7 липня. І, звичайно, про головних персонажів свята – Івана Купала та Морену. Щоб діти могли собі краще уявити цих самих персонажів, бібліотечні працівники виготовили опудало Морени,  з яким діти залюбки фотографувались.

Почерпнути більше інформації, про свято та традиції святкування його нашими пращурами, хлопчики та дівчатка мали змогу з книг, представлених на  виставці-календарі «Купальські звичаї». Та не тільки почитати, але й пограти в гру "Ніч на Івана Купала", або ж розфарбувати чарівну купальську квітку, або попрактикуватись у знанні купальських прикмет ми запропонували всім бажаючим.

Немає коментарів:

Дописати коментар