Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 21 вересня 2018 р.

Пам'ять про героїв

Щороку 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Цей день є даниною всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя. А це 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей.
Історія рідко буває однозначною. У кожної медалі завжди дві сторони. Державне свято, присвячене героям партизанського руху в Україні, вшановує пам’ять всіх, хто боровся за визволення України від фашистської окупації. Воно з’явилося в національному календарі і як день пам’яті, адже проходять роки і прямих свідків того часу стає менше. Але герої не вмирають. Вони завжди будуть жити в наших серцях.
Згадуючи таких людей і доблесні їхні справи, маємо завжди пам’ятати, що партизанський рух, як і все пов’язане з минулою війною – це вічно жива історична пам’ять, яка повинна вчити повазі до минулого.
Про те, що в історичному календарі нашої країни є такий день, ми розповіли, напередодні, нашим відвідувачам – учням 7 класу ЗОШ №7 (вч. Томищ О.С.), під час героїчної сторінки "Немеркнуче світло великого подвигу". Дітям також було запропоновано переглянути фрагмент хроніко-документальних подій того часу й представлена виставка-спогад «Живе в народі пам'ять про героїв».
Окрім того, для них була проведена екскурсія всіма відділами дитячої бібліотеки, під час якої діти довідались про умови користування бібліотекою і, сподіваємось, відкрили для себе цікавий та різноманітний світ книги.
Історично так склалося, що Дню партизанської слави передує день Миру. Тобто, саме сьогодні, 21 вересня, країни всього світу відзначають день Миру. Для України святкування цього Дня є актуальним як ніколи. 
Тож, бажаємо Вам миру у ваших серцях та у вашому домі!


Немає коментарів:

Дописати коментар