Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Не для війни народжені...


14 жовтня українці святкували одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері. Друге – День українського козацтва, яке співпадає зі святом Покрови. Адже, з давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. І третє свято, дуже молоде – День захисника України. Виявляється, що ще з козацьких часів, 14 жовтня, Покрова Пресвятої Богородиці, вважався днем захисників Вітчизни.
Одразу три свята в один день – це, безумовно, важливий привід, щоб знову зібратися в стінах нашої бібліотеки та разом з дітьми пригадати історію та традиції, пов’язані  з цими святами.
Отож, 11 жовтня, до дитячої  бібліотеки, на  героїчну сторінку «Життя заради миру», ми запросили користувачів та постійних відвідувачів творчих заходів. Окрім, здійснення короткого екскурсу в історію нашої держави, щодо вищезгаданих свят, ми запропонували присутнім ще одну тему для обговорення. Це тема стосується подій, які вже декілька років відбуваються на сході країни; подій про які можна дізнатися не лише з новин, але і з книг, оскільки, за їх опис і осмислення беруться не тільки співробітників ЗМІ, а й  волонтери та письменники. Деякі з них були, навіть, учасниками тих подій, як-то, наприклад, Сергій Гридін,  інші − пропустили події через власну уяву.
У фондах нашої бібліотеки є чимало книг Сергія Гридіна, адже він починав писати казкові та пригодницькі повісті для дітей. А, нещодавно, до нас потрапила наступна його книга – «Сапери»  про мобілізованих четвертої хвилі. Ми довго вагались, чи пропонувати цю книгу для читання нашим користувачам. Адже тема війни – дуже непроста тема, не дитяча. Та по завершенні довгого, суперечливого обговорення між присутніми, ми зрозуміли, що діти тепер знають і розуміють, навіть, часом більше, ніж нам би хотілось. Інформування через телебачення, соцмережі, особисті життєві ситуації, - все це не проходить повз них.  Тож, читати чи ні такі книги – кожен обирає для себе сам, але знати та пам’ятати свою історію, шанувати своїх героїв, ми просто зобов’язані.


Немає коментарів:

Дописати коментар