Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 17 листопада 2023 р.

Спілкуючись - пізнавай

16 листопада 1995 р. держави-члени ЮНЕСКО прийняли Декларацію принципів терпимості. І вже з 1996 р., за пропозицією ООН, щорічно у всьому світі цього дня відзначають Міжнародний день толерантності.

Це свято закликає поважати особистість один одного, адже незважаючи на те, що всі ми різні за своєю природою, ми рівні у своїх правах.

І саме про важливість поваги одне до одного спілкувалися ми з учнями 5-А класу Мукачівського ліцею №10 (класний керівник Мар'яна Сидор), які відвідали нашу бібліотеку у Міжнародний день толерантності.

Бібліотекар Вікторія Ярема розповіла присутнім історію та значення Дня толерантності, показала, як виглядають символи – прапор та емблема цього свята і, звичайно, познайомила з добіркою найцікавіших книг, з яких кожен охочий довідається багато цікавого і про правила толерантності, і про те, як виховувати в собі толерантне ставлення до інших.

Надзвичайно позивним і невимушеним діалогом з дітьми на тему толерантності продовжила зустріч наша часта гостя – психологиня Наталія Горват, яка працює в рамках спільного проєкту з Юнісеф та БФ Рідні - «Посилення спроможності громад Західної України задля благополуччя дітей». Спочатку учням було запропоновано представитись та зробити комплімент один одному, як виявилось це не так вже й просто, але за допомогою спеціаліста всі успішно виконали завдання. Далі розбирали різноманітні ситуації та визначали як у кожній з них повинна поводитись толерантна людина.

По закінченні такої активної години на дітей чекав ще й солодкий сюрприз від Наталії Горват.

Виховуймо в собі толерантне ставлення до людей та їхніх поглядів, щоб в інший момент вони проявили толерантність до нас.
















Немає коментарів:

Дописати коментар