Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятниця, 12 січня 2024 р.

"Наївне мистецтво" Марії Примаченко

115 років тому, саме 12 січня народилась одна із найяскравіших представниць українського мистецтва – Марія Примаченко. Вона створила цілий власний світ фантастичних тварин, яким захоплювалися Пікассо та Шагал. Сама ж художниця жила у постійній скруті, її картини викрадали, плагіатили, а якщо і купували, то за безцінь. Попри це, творчість Примаченко ще досі привертає увагу всього світу, про неї пишуть провідні медіа, а за мотивами її картин створюють мультфільми, одяг та прикраси.

Вшанувати талант відомої художниці, в день річниці її народження, ми запросили своїх користувачів. Бібліотекар Алла Товтин розповіла присутнім про життя Марії Примаченко, її картини, їхню унікальність та сучасний контекст. Також, увазі дітей були запропоновані книги, з яких можна дізнатись більше цікавої інформації про "генійку народного мистецтва", а також познайомитись з її картинами. За однією з книг, навіть, було знято відеорозповідь про Марію Примаченко, яку й переглянули хлопці та дівчата.

Більше про стиль народної художниці, її фантастичних звірів, орнаменти та кольори розповіла дітям Галина Герц - викладачка Мукачівська художня школа ім.М.Мункачі Мукачівської міської ради. Під її керівництвом діти розмальовували, а хтось і сам малював фантастичного лева з картини Примаченко. Яким уявили собі лева хлопці та дівчата і наскільки яскравими кольорами його наділили - дивіться на фото.

Дякуємо Галині Василівні за час приділений нашим користувачам. А юним художникам бажаємо творчого натхнення і такої ж яскравої палітри емоцій як їхні сьогоднішні картини.




Немає коментарів:

Дописати коментар