Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 19 січня 2024 р.

Будьмо дружніми до кажанів

9 січня в нашій бібліотеці відбувся ще один освітньо-екологічний захід, метою проведення якого було не лише розповісти маленьким відвідувачам про чарівний світ кажанів, а й стимулювати їх до творчості та обізнаності в екологічних питаннях. Захід, проведений еко-тренером Інституту еколого-релігійних студій (ІЕРС) Шишкіною Іриною та працівниками бібліотеки, виявився захопливим і пізнавальним для всіх учасників. Темою заходу стали кажани – загадкові та надзвичайно важливі для екосистеми істоти. Юні читачі більше дізналися про види кажанів, які трапляються на Закарпатті, їх статус в Червоній книзі України, причини зникнення кажанів в природі та побачили спеціальні будиночки для кажанів, відомі як бетбокси. Крім того, еко-тренер розвіяла основні міфи, пов’язані з цими чудовими тваринами, наголосивши на важливості збереження та відновлення популяції кажанів.

У практичній частині заходу діти виявили свою творчість та обдарованість, використовуючи матеріали такі як паперові тарілки, папір та дерев’яні палички для створення власноруч образів кажанів на фоні нічного неба. Кожен учасник не лише виявив креативність, але й продемонстрував вміння працювати в команді, взаємодіяти та розкривати свої унікальні таланти та індивідуальність. По завершенні заходу, всі учасники отримали подарунки – наліпки та робочий зошит “Таємниці церковних веж“.

📌Захід відбувся в рамках співпраці Institute of Ecological and Religious Studies - IERS (керівник Oleksandr Bokotey) та Союзу охорони природи Німеччини (NABU Bundesverband NABU International).




Немає коментарів:

Дописати коментар