Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 8 березня 2024 р.

Тарас Шевченко - майстер слова та пензля

Сьогодні мало знайдеться в Україні історичних осіб, окрім Тараса Григоровича Шевченка, чиє життя і діяльність так би ретельно вивчалися, а день його народження за значимістю наближався до національного свята.

Справжнє свято, з нагоди відзначення 210- річниці від дня народження Тараса Шевченка, відбулося і в нашій бібліотеці за участі учнів 4-А класу ЗОШ #1 (класний керівник Олеся Гаргай).

Разом з дітьми ми пригадали життєвий та творчий шлях Кобзаря та переглянули сучасний мультфільм "Як Тарас Шевченко став зіркою", створений на основі бестселера «Книга-мандрівка. Україна».

Підготували хлопці та дівчата для сьогоднішньої зустрічі і вірші поета, які із задоволенням декламували.

За маленькими шевченкознавцями під час заходу з цікавістю спостерігала наша гостя – художниця та майстриня з художнього розпису кераміки Оксана Метзгер. Вона спробувала розкрити дітям талант Шевченка-художника, розповідаючи про те, які картини найбільше полюбляв малювати митець, в якій техніці їх виконував і чим саме вони є цінними для нащадків.

Запропонувала художниця і своїм слухачам, під її чітким керівництвом, намалювати ілюстрацію до відомого вірша Шевченка "Садок вишневий коло хати". Тепер свій вишневий сад є у кожного з дітей, а набуті художні навички, впевнені, стануть у нагоді ще не раз.














Немає коментарів:

Дописати коментар