Сторінки

пʼятниця, 24 травня 2024 р.

Рушники, наче долі сторінки

Щорічно, 25 травня прихильники творчості британського комедійного письменника Дугласа Адамса відзначають таке неофіційне свято як День рушника.

Цього дня, у різних країнах світу, можна зустріти велику кількість людей, які протягом 24 годин не розлучаються з рушником, намагаючись таким чином привернути увагу інших людей до творчості Адамса та, зокрема, його книги «Автостопом по галактиці».

В Україні про цей день знають мало, але точно тепер пам’ятатимуть це свято учні 2-Б класу СШ №4 (класний керівник Світлана Кунець), які завітали сьогодні до нас на перше знайомство з бібліотекою.

Спочатку бібліотекар Наталія Кушнір провела для маленьких відвідувачів пізнавальну екскурсію, яка познайомила дітей з правилами користування бібліотекою,  розповіла про те як розташовані книги у відділах бібліотеки  та показала, яке різноманіття книг чекає у бібліотеці на кожного читача.

Далі ми спілкувалися з дітьми про День рушника, історію виникнення цього свята та з’ясовували як саме пов’язане з ним ім’я Дугласа Адамса.

Та найбільше увагу дітей ми хотіли привернути до нашого українського вишитого рушника. Адже рушники — це символ України, відбиття культурної пам’яті нашого народу. Спілкувалися ми значення українського рушника, його кольори, символи й магічну силу, якою наділяли їх наші предки.

Мали можливість учасники заходу і трошки пофантазувати та розмалювати свій рушник, обравши власну кольорову гамму.






Немає коментарів:

Дописати коментар