Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятниця, 24 травня 2024 р.

Рушники, наче долі сторінки

Щорічно, 25 травня прихильники творчості британського комедійного письменника Дугласа Адамса відзначають таке неофіційне свято як День рушника.

Цього дня, у різних країнах світу, можна зустріти велику кількість людей, які протягом 24 годин не розлучаються з рушником, намагаючись таким чином привернути увагу інших людей до творчості Адамса та, зокрема, його книги «Автостопом по галактиці».

В Україні про цей день знають мало, але точно тепер пам’ятатимуть це свято учні 2-Б класу СШ №4 (класний керівник Світлана Кунець), які завітали сьогодні до нас на перше знайомство з бібліотекою.

Спочатку бібліотекар Наталія Кушнір провела для маленьких відвідувачів пізнавальну екскурсію, яка познайомила дітей з правилами користування бібліотекою,  розповіла про те як розташовані книги у відділах бібліотеки  та показала, яке різноманіття книг чекає у бібліотеці на кожного читача.

Далі ми спілкувалися з дітьми про День рушника, історію виникнення цього свята та з’ясовували як саме пов’язане з ним ім’я Дугласа Адамса.

Та найбільше увагу дітей ми хотіли привернути до нашого українського вишитого рушника. Адже рушники — це символ України, відбиття культурної пам’яті нашого народу. Спілкувалися ми значення українського рушника, його кольори, символи й магічну силу, якою наділяли їх наші предки.

Мали можливість учасники заходу і трошки пофантазувати та розмалювати свій рушник, обравши власну кольорову гамму.






Немає коментарів:

Дописати коментар