Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 10 травня 2017 р.

Дітей застерігаєм - біді запобігаєм

В Україні 8 травня розпочався, як і в усьому світі, Тиждень безпеки дорожнього руху – спрямований на те, щоб громадяни разом із владою, громадськістю об'єдналися для вирішення питань, пов'язаних зі зниженням смертності, зниженням травматизму на наших дорогах та в повсякденному побуті.
З метою ознайомлення наймолодших читачів із правилами поведінки на дорогах, у громадському транспорті, виховання в них дбайливого ставлення до свого здоров’я і життя бібліотечні працівники Товтин Алла та Ледяєва Тетяна завітали до ДНЗ № 12, група «Ромашка» (вихователь Попович М.М.) та провели урок безпеки «Правила – це ВАЖЛИВО!».
Що відбувається, коли дітлахи залишаються самі вдома, у супермаркеті чи на річці? Купа небезпек! І без допомоги дорослих  їм не обійтися! З обговорення небезпечних ситуацій, які можуть виникнути вдома, на вулиці, в транспорті, чи десь-інде, а головне, з надання інформації, куди звертатись в таких ситуаціях і розпочала урок безпеки Алла Михайлівна. Діти із задоволенням переглянули мультсеріал «Фокс і Трот поспішають на допомогу».
За допомогою рухливих ігор «Ми – пішоходи» та «Світлофор» хлопчики та дівчатка розглядали ситуації, які можуть виникнути на дорогах і тротуарах; знайомилися з дорожніми знаками, розміткою на дорогах; вчилися приймати участь у дорожньому русі без негативних наслідків, як пішоходи; правильно реагувати на сигнали світлофора, розуміти жести регулювальника.
Під час гри-тренінгу «Заборонено і дозволено» діти самі визначали, які речі на картинці, представленій бібліотекарем, в дитячій кімнаті не повинні знаходитись.
Звичайно, бібліотекарі завжди приходять з книгою, і цього разу завітали до дітей з книгою Паронової В. «Казка про правила дорожнього руху».
На закріплення матеріалу діти отримали пам’ятки від бібліотечних працівників  «Телефони знай оці – допоможуть у біді». Не залишились поза увагою і вихователі дитячого садочка та батьки, для них також розроблено памятку «Безпека наших дітей».
До уваги присутніх була представлена книжкова виставка «В халепу щоб не потрапляти – безпеки правила всім треба знати».


         

Немає коментарів:

Дописати коментар