Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Я – українка, україночка


         20 листопада відзначаємо Всесвітній день дитини. Це свято було засноване Генеральною Асамблеєю ООН в 1954 році як день світового братерства і взаєморозуміння дітей і присвячений діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Саме в цей день в 1989 році була прийнята Конвенція «Про права дитини», що є основним міжнародним документом із захисту прав дітей. Згідно даної Конвенції кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження і насильства.
         У багатьох країнах світу в ці дні проводять великі свята. Відзначити Всесвітній день дитини вирішили і вихователь групи продовженого дня ЗОШ № 10 Світлана Степанівна разом з бібліотекарем філії №9 Мукачівської міської ЦБС Тетяною Анатоліївною.
         Разом з учнями 3-х – 4-х класів ЗОШ №10 вони провели свято дитини „Я – українка, україночка”, під час якого  згадали історію свята,  права та обов’язки дітей та звичаї нашого народу. Діти приймали активну участь у різноманітних конкурсах : співали веснянки та танцювали під музичний супровід.
Свої знання рідної мови учні мали змогу показати у конкурсі „Знавців рідної мови”, під час якого вони складали речення та шукали спільнокореневі слова.
Дуже активними були всі й під час конкурсу „З якої це казки?” – на уважність та знання  українських казок.
В конкурсі „Чи вмієте Ви себе поводити!” діти розповідали як треба себе поводити в тій чи іншій ситуації, які права відстоювати, і які обов’язки виконувати перед іншими.
На завершення, всі учасники свята отримали невеличкі заохочувальні призи. Перемогла дружба.

Немає коментарів:

Дописати коментар