Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 13 січня 2016 р.

Сторінками літературного календаря

12 січня виповнилося 140 років від дня народження американського письменника Джека Лондона (1876-1918). Щоб викликати зацікавленість до особистості американського письменника; з’ясувати особливості творчої манери письменника бібліотекарі дитячої бібліотеки зібрали своїх читачів  на перегляд виставки-альманаху „Моряк у сідлі” (з циклу „Сторінками літературного  календаря”). Біліотекар  читальної зали Алла Михайлівна Товтин розповіла про життєвий та творчий шлях Джека Лондона. Ім’я цього відомого американського письменника пов’язане із захоплюючими оповіданнями про сильних та мужніх людей, що кидали виклик долі, боролися із суворою правдою  Півночі, виявляючи силу духу й неабияку мужність. У своїх творах Дж. Лондон, в основному, розповідав про тваринний світ Північної Америки, Клондайку. Туди він вирушив у пошуках золота, якого письменник там не здобув. Проте повернувся багатим на людську дружбу і вірність, на враження від суворої, але прекрасної природи, від мужніх людей.
Щоб краще зрозуміти про, що писав Джек Лондон присутнім  запропонували переглянути екранізацію повісті «Біле ікло».  Після перегляду діти  поділилися враженнями про фільм. Познайомилися з книгами представленими на  виставці.
До  Року  англійської мови в Україні розпочався цикл голосних читань „Твори мовою оригіналу”, які бібліотека для дітей організовує разом з волонтерами (колишні читачі Мукачівської міської бібліотеки для дітей, а тепер студенти-лінгвісти УжНУ). Хорошою нагодою для відкриття читань стала ювілейна дата англомовного письменника Джека Лондона. Цього разу присутні прослухали уривок з повісті «Біле ікло»  мовою оригіналу та цей же уривок в перекладі українською. Результатом даного заходу стало те, що наші читачі зацікавились творчістю даного письменника та взяли з бібліотеки книги на англійській мові.

Немає коментарів:

Дописати коментар