Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 27 червня 2016 р.

Основний Закон нашої держави

28 червня в Україні відзначають День Конституції. Це Основний Закон нашої держави, в якому закріплено правові основи України. Відповідно до тієї ж Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України. 
Перше знайомство маленьких вихованців ДНЗ №23 з бібліотекою символічно збіглося з святом головної книги нашої Держави - Конституцією України. Під час екскурсії, бібліотекар абонементу Дюлай Е. М., привернула увагу дітей до інфо-зони читальної зали "Варто знати". Малята пригадали державну символіку України. Бібліотекар розкрила дітям зміст понять: право, обов'язок, закон, відповідальність.  Залюбки малята переглянули мультфільми з серії  "Азбука прав дитини". Після чого обговорили деякі права й обов'язки, що прописані в Конституції України. 
Про Конституцію - закон, в якому записано всі права українців - прийшли поговорити читачі бібліотеки середнього шкільного віку. Під час бесіди-хронографу обговорювались такі основні засади Конституції України як: право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Не забули й про записані в Конституції обов’язки. До прикладу: обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші. Присутні також переглянули слайд-презентацію "Конституція незалежної України: історія свободи" та ознайомились з книжковою виставкою "Конституція України. Історія: відома й невідома". Наостанок, усі присутні натхненно виконали Гімн України.

Немає коментарів:

Дописати коментар