Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Презентація книг шрифтом Брайля

Сьогодні у нашій бібліотеці знакова подія, бо завітали до неї особливі читачі – вихованці школи-інтернату з вадами зору. А запросили ми їх, так як фонд нашої бібліотеки поповнився унікальними літературно-художніми виданнями по Брайлю.
Бібліотекар читальної зали, Алла Товтин разом з дітьми пригадали хто такий Луї́ Брайль? Яка перша книга була надрукована за системою Брайля? А також, презентувала нові книги, які надійшли до нашої бібліотеки. Це, зокрема, книги  - шведської дитячої письменниці та ілюстратора Ту́ве Марі́ка Я́нсон;  Іва́на Я́ковича Франка „Захар Беркут” та „Украдене щастя”, поема "Мойсей",   казка “Фарбований лис”; "Дракони, вперед!" - перший великий прозовий твір для дітей відомої художниці та ілюстраторки дитячих книжок Катерини Штанко; Оксани Думанської „Марійчині пригоди”; веселі віршики Оксани Кротюк „Чап-чалапу, гусоньки!”; „Бабусина господа”Міхаліцини Катерини.
В Україні маленьких дітей і дорослих людей, які не чують, не бачать і не говорять є близько 250 тис. Для них є єдиний зв’язок зі світом – це шрифт Брайля. Книги шрифтом Брайля є шалено дорогими. Ми раді, що наша бібліотека через книги, які надійшли до наших фондів, може якось допомогти. Ми сподіваємось, що ви станете активними читачами нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар