Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 19 грудня 2016 р.

Розкажу Миколаю, про що я читаю

З давніх літ на Україні
В кожній хаті чи хатині.
У грудневу  грізну студінь
Миколая ждали люди.

Свято Миколая Чудотворця, яке ми традиційно відзначаємо 19 грудня, це символ доброти, любові та тепла. В цей день малеча за добрі справи отримує подарунки від Миколая, а дорослі чекають здійснення усіх мрій та задумів.
Дитяча бібліотека також має традицію святкування дня Святого Миколая. Вже декілька років поспіль читальна зала перетворюється на маленьку сцену для поки-що маленьких акторів літературного свята-конкурсу „Розкажу Миколаю, про що я читаю”.
Протягом року діти старанно готуються до  участі у  конкурсі: приходять до бібліотеки, читають книги та журнали вдома.
У кожного з’являється свій улюблений літературний герой, поділитися враженнями про якого і мають змогу читачі-учасники свята зі своїми однолітками під час конкурсу „Мій книжковий герой”.
Святому Миколаю присвячують не лише прозові, але й багато віршованих творів, які із задоволенням декламували діти під час конкурсу декламаторів „Вірш про святого Миколая”.
Дізнатися наскільки уважно наші маленькі учасники  читають та пам’ятають  казки нам допомогла „Казкова вікторина від святого Миколая”.
По закінченні трьох конкурсів учасники та гості свята переглянули мультфільм «Святий Миколай», а також під час «хвилини бажання» загадували найпотаємніші свої бажання.
Святковий настрій створювали не лише учасники конкурсу, але й запрошені гості – учні 3 класу (класний керівник Югас А.М.) ЗОШ № 10 зі святковою виставою про Миколая.
Бібліотекар Алла Товтин ознайомила присутніх з книжково-ілюстративними виставками «У колі добрих героїв» та «По Вкраїні з краю в край, ходить Святий Миколай».
Після довгого обговорення журі оголосило переможців конкурсу:
І місце – Цогла Катерина, уч. 4 кл. ЗОШ №7
ІІ місце – Плешка Арсеній, уч. 4 кл. СШ №4
ІІ місце – Басанець Домініка, уч. 3 кл. ЗОШ №15
ІІІ місце – Скрипська Дарія, уч. 4 кл. ЗОШ №1
ІІІ місце – Горзов Христина, уч. 3 кл. ЗОШ №6
ІІІ місце – Чичерська Даніела, уч. 3 кл. СШ №16.

Всі учасники були нагороджені дипломами за участь, а також отримали книги та солодкі подарунки, придбані за підтримки відділу культури Мукачівського міськвиконкому.  




Немає коментарів:

Дописати коментар