Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 31 січня 2018 р.

Перший дитячий казкар

12 січня цього року, усі любителі казок, – і  великі, і малі, –відзначали таку цікаву подію як 390 років від дня народження відомого французького письменника Шарля Перро. Серед сучасного розмаїття книжок і авторів, казки цього статечного француза залишаються напрочуд запитуваними й актуальними.
Не оминули увагою  цю дату і працівники дитячої бібліотеки. Разом з учнями 3-В класу НВК «ДНЗ - ЗОШ I ст. – гімназії» (вчитель Цанько Т.В.) ми провели екскурсію, познайомилися з відділами дитячої бібліотеки  та правилами користування бібліотечними послугами. Продовженням нашої зустрічі стала  година казки «Шарль Перро – король літературної казки»
Спочатку ми поспілкувалися з дітьми про казки, зясували, на які групи вони поділяються, згадали відомих українських та зарубіжних казкарів. А ще розгадували кросворд, ключовим словом якого було імя та прізвище казкаря – Шарль Перро. Таким чином ми перейшли до головної теми нашої зустрічі: основні дати із життя і творчості письменника, його перші казки, та давно вже улюблені багатьма нами їх  казкові герої. Наочним доповненням до розповіді стала книжкова виставка «У колі добрих друзів Шарля Перро».

На завершення, учні переглянули мультфільм за казкою Перро «Червона Шапочка».


Немає коментарів:

Дописати коментар