Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 9 лютого 2018 р.

Великий мрійник

"Я не напишу жодної сторінки, жодної фрази,
що їх не змогли б прочитати діти,
для яких я творю і яких я дуже люблю"
Жуль Верн

Вчора, 8 лютого в світі літератури відзначали особливу дату – 190 років від дня народження Жуля Верна – французького письменника, класика науково-фантастичної літератури, автора географічних романів, який і досі вважається одним із найпродуктивніших у пригодницькому жанрі.
Слава цього письменника така велика, що його романи читають в усіх куточках планети, а ще вони стали джерелом наснаги для вчених, винахідників, мандрівників, адже майже всі його передбачення в галузі науки і техніки збулися: його герої подорожували у космосі, спускалися у надра Землі та на дно океану, досліджували вулкани, відкривали нові Землі.
У 2018 році відзначаються ще дві літературні дати пов’язані з іменем відомого письменника, а саме: 150 років з часу написання автором пригодницького роману «Діти Капітана Гранта» та 140 років – пригодницького роману «П’ятнадцятирічний капітан».
До салону літературного під назвою «Автор незвичайних подорожей» бібліотекарі запросили своїх постійних користувачів та їх друзів, щоб пригадати, поспілкуватися про відомого письменника, його книги та улюблених героїв. А ще запропонували переглянути американський пригодницький фільм «Навколо світу за вісімдесят днів» - екранізацію однойменного пригодницького фантастичного роману Жуля Верна, заснованого на реальній подорожі американця Джорджа Френсиса Трейна.

Ті, хто ще не знайомий з творчістю письменника мали змогу переглянути книги автора на виставці-персоналії «Великий мрійник».



Немає коментарів:

Дописати коментар