Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 23 липня 2021 р.

Ця древня, але вічно юна гра

20 липня, починаючи з 1966 року, відзначається Міжнародний день шахів. Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ - Всесвітньої шахової федерації (заснована в 1924 р.).

У цей день працівники міської бібліотеки для дітей запросили своїх читачів у дивовижний світ «королівської гри».

Спілкування розпочалося у бібліотеці, де бібліотекар Алла Товтин розповіла історію виникнення шахів, про найвідоміших і найкращих шахістів світу, України та деякі цікаві факти про шахи.

Ознайомила початківців шахової гри з книжковою виставкою – «Ця древня, але вічно юна ГРА». Представлені книги допоможуть їм стати справжніми шаховими королями.

Також на виставці розміщена і художня література, адже багато відомих письменників були пристрасними любителями цієї інтелектуальної гри. Поява шахових фігур у книгах найчастіше є своєрідним знаком якості, адже вони є символом інтелекту, дедукції і стратегічного мислення. Після чого читачі обрали собі книги, в яких шахи посідають значне місце.

Далі зустріч продовжилася у мукачівському шаховому клубі (завідуючий відділом центру дитячої та юнацької творчості Олександр Федів). Тут відбулося спілкування читачів бібліотеки з юними гросмейстерами. Шаховий клуб працює в Мукачеві вже не перший рік. В1973 році заснований перший в Закарпатті шаховий клуб, а з 2008 - дитячий. У клубі займаються 250 діток, 18 груп кожного дня. Тренери проводять заняття майже щодня. Навчають грати у шахи дітей віком від шести років. Заняття в шаховому клубі безкоштовні.

Олександр Євгенович розповів, що шахи в першу чергу розвивають логічне мислення, вміння міркувати, знаходити вихід зі складних ситуацій. Допомагають швидко приймати рішення і розвивають лідерські якості.

Має шаховий клуб і своїх чемпіонів. З гордістю Олександр Євгенович розповів дітям про досягнення Вадима Петровського багаторазового чемпіона України (14 років).

З захопленням юні шахісти розповідали про шахові фігури та про три головні правила початку гри у шахах.

Шахи - більш ніж гра. Це і спорт, і наука, і мистецтво. Великий Гете сказав: "Шахи - пробний камінь розуму!". Тож граймо в шахи! Зі святом найінтелектуальнішої гри!




Немає коментарів:

Дописати коментар