Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 23 липня 2021 р.

Морські велетні

23 липня – незвичайний день, особливо для тих, хто небайдужий до дельфінів та китів. В цей день у всьому світі відзначається Міжнародний день китів та дельфінів.

Започаткувала це чудове свято Міжнародна китобійна комісія (International Whaling Commission: IWC), яка в 1986 році, після 200 років винищення, ввела заборону на китовий промисел, що в свою чергу допомогло врятувати практично від повного зникнення багато видів китоподібних.

Головна мета цього дня полягає в залученні уваги громадськості і світової влади до питань захисту всіх морських ссавців.

Згідно з даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) і доповіді Зоологічного товариства Лондонської Живої Блакитної планети, кількість морських ссавців, птахів, риб, рептилій та інших тварин, що мешкають в Світовому океані, за цей період скоротилася до 49%.

Напередодні Дня китів та дельфінів до нашої бібліотеки завітали відвідувачі англомовного денного табору від Навчального центру «Поліглот». І. звичайно, темою для обговорення з дітьми стала саме ця  екологічна дата.

Спілкувалися про унікальність китів та дельфінів, їх звички та вподобання.

Дізнавалися нові цікаві факти про цих мешканців водної стихії, переглядаючи документальний фільм «Кити та дельфіни». А ще слухали як вони спілкуються між собою  та співають пісні.

Для України Міжнародний день китів та дельфінів має важливе значення. Адже, в акваторії Чорного та Азовського морів  живуть великі популяції дельфінів. І вони потребують нашого захисту,  охорони їх середовища проживання – моря!

Дізнатися більше цікавої та змістовної інформації про життя та середовище існування морських ссавців ви завжди можете відвідавши нашу бібліотеку та скориставшись книгами, представленими на бібліотечній виставці-вітрині «Морські велетні».




Немає коментарів:

Дописати коментар