Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 5 жовтня 2021 р.

Мій чотирилапий друг

Сьогодні, 4 жовтня у світі відзначають Всесвітній день тварин (World Animal Day).

Ідея Міжнародного дня тварин була вперше проголошена німецьким письменником та зоозахником Генріхом Циммерманом.

Дата ж проведення цього дня була вибрана на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького, який вважається в католицькій культурі покровителем тварин.

В Україні День захисту тварин святкується починаючи із 2000 року.

Незважаючи на те, що у багатьох країнах домашні тварини давно вважаються повноправними членами сім’ї,  є багато речей, що загрожують нашим „меншим братам”.

День тварин – це хороший привід ще раз нагадати про нашу відповідальність, про потребу тварин у нашому захисті.

Саме про це сьогодні ми спілкувалися з учнями 3-Б класу ліцею №8 (вч. Антоніна Ганькович), які завітали до бібліотеки на природознавчу бродилку "Тварини - наші друзі".

На маленьких відвідувачів чекало не лише знайомство з бібліотекою, але й багато нової для них інформації, зокрема, про тварин та сумну статистику їх зникнення, про історію виникнення Дня тварин, а також про відомих людей та організації, які щодня борються за їх життя. 

Представники однієї з таких організацій були, навіть, присутні на нашому заході. Це Єрміла Кость та Юрій Кость – ММКП «Центр контролю за тваринами», які розповіли дітям про  те, як здійснюють регуляцію чисельності безпритульних собак в м.Мукачево, як проводиться відлов, стерилізація та ідентифікація тварин шляхом використання бірки на вушко та мікрочіпу, а також про те  як забезпечити комфортне та безпечне співіснування людини і тварини,  і т.д.

Дякуємо, Єрміла Кость та Юрій Кость, за цікаву розповідь. Тепер наші маленькі відвідувачі знають як правильно поводитись не тільки з домашніми улюбленцями, але й безпритульними тваринами.



Немає коментарів:

Дописати коментар