Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 13 січня 2023 р.

В Країні казок Шарля Перро

12 січня 395 років тому у Франції народився великий письменник-казкар Шарль Перро.

При житті його знали як публіциста та академіка, адвоката й першого прикажчика міністра фінансів Франції Кольбера. Проте всесвітню популярність йому принесли чудові казки.

Напевно, нема такої людини, яка в дитинстві не читала казок і вже кілька сотень років хлопчики й дівчатка зачитуються його дивовижною історією Попелюшки, стежать за пригодами Кота в чоботях та спостерігають за винахідливістю Хлопчика-мізинчика.

Дізнатися більше про автора першої дитячої книжки, основоположника жанру «чарівна казка» — Шарля Перро прийшли сьогодні до бібліотеки учні 1-А класу СШ №3 (вчитель Юліанна Шелельо) та вихованці ДЦРР "Азбука" (вихователь Брижак Мар'яна).

Спочатку присутні довідалися від бібліотекаря Наталії Кушнір про життєвий і творчий шлях письменника, а тоді разом пригадували його казки, відгадували загадки, грали у вікторину та, звичайно, дивилися мультфільми, зняті за книгами Перро.

А, оскільки, всі діти дуже полюбляють малювати, то на завершення нашої зустрічі ми ще й розмальовували (а дехто й сам малював) головних героїв улюблених казок.




Немає коментарів:

Дописати коментар