Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 28 січня 2023 р.

Хобі, яке об'єднує

Щороку 28 січня у світі відзначають дивовижне свято –Міжнародний день конструктора «Лего».

Легендарний конструктор з'явився в Данії ще в 30-х роках минулого століття. І вже протягом багатьох років кольорові пластикові кубики, відомі як Legos, розважають дітей (і дорослих) по всьому світу.

Гарно розважилися й заодно відсвяткували Міжнародний день «Лего» і користувачі нашої бібліотеки – справжні любителі нескінченної творчості й гри.

До того ж, під час спільної розваги, хлопці та дівчата дізналися історію виникнення конструктора "Лего". А ще багато справді цікавих фактів про нього розповіла дітям бібліотекар Алла Товтин .

Так, до прикладу, чи знали ви, що?:

-         на кожного жителя планети припадає по 64 деталі конструктора «Лего»;

-         діти всього світу проводять приблизно п'ять мільярдів годин, граючи з кубиками «Лего»;

-         з 40 мільярдів поставлених один на одного кубиків «Лего» можна зібрати вежу, яка досягне Місяця;

-         побудована з «Лего» 545-метрова залізниця з трьома локомотивами занесена в Книгу Рекордів Гіннеса;

-         якщо скласти всі елементи «Лего», які продаються протягом року, один до одного, то цей ланцюжок десять разів обійде планету Земля.

Можна сміливо стверджувати, що конструктор "Лего" розвиває у дітей винахідливість, уяву та творчі здібності. В цьому ми переконались й самі, коли побачили скільки всього створили діти за ці дві години. Їхні роботи (від найдрібніших фігурок, літаків, машин всюдиходів... до цілої карти України) як індивідуальні, так і колективні ви також можете побачити у вітрині нашої бібліотеки на виставці-хобі "Як обрати хобі до душі?".




Немає коментарів:

Дописати коментар