Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 28 червня 2023 р.

Основний закон нашої держави

#МОЯ_КОНСТИТУЦІЯ_ЖИТТЯ

Сьогодні, 28 червня ми відзначаємо День Конституції. Основний закон нашої держави має глибокі корені в історії – вже так звана Конституція Пилипа Орлика (1710 рік) була найпрогресивнішим документом своєї доби. А з 1996 року Конституція України, ухвалена і введена в дію Верховною Радою України, визначила шлях нашої держави як демократичної держави та гарантує права і свободи українців, закріплює їхні обов'язки.

Нажаль, другий рік поспіль Україна святкує це державне свято в умовах воєнного стану. І, зважаючи на це, ми повинні ще більше уваги приділяти вивченню нашої історії, наших законів, які захищають наші права.

Власне, що ми і робили з нашими користувачами напередодні святкового Дня, вирушивши у правознавчу мандрівку під назвою «Я і Закон моєї держави» разом із юристом Мукачівського міського центру з надання вторинної правової допомоги Мирославою Пилипчинець. Обговорювали права й обов’язки не тільки дітей, але й дорослих по відношенню до неповнолітніх, а також знайомились із документами які захищають ці самі права дитини та пригадували державні символи України.

А ще малювали свою ідеальну країну, в якій всі живуть за законом і в любові.

На завершення всі учасники заходу заспівали таку відому всім українцям пісню «Ой, у лузі червона калина».

Кожного разу ми переконуємось, що теперішні маленькі українці ростуть розумними, активними патріотами своєї держави.





Немає коментарів:

Дописати коментар