Що
може бути краще за холодний, соковитий кавун спекотного літнього дня?
Без
сумніву цей плід подобався людині протягом тисячі років.
Кавун
уперше з'явився в тропічній Африці й звідти поширився всюди, де ґрунт і клімат
для нього підходили. У санскриті є слово для позначення кавуна, та є також
стародавні єгипетські малюнки, що зображують кавуни. Безперечно, це свідчить
про те, що кавун з'явився більш ніж 4000 років тому.
В
Україні і Європі кавуни вперше з'явилися в 11-12 століттях. Херсонська область
в Україні славиться своїми солодкими кавунами. Пам'ятник кавуну зустрічає
гостей Херсонщини на трасі.
У
чому ж Користь кавуна?
Він
містить велику кількість вітамінів А, В6 і С, а також фітонутрієнтів, які сприяють
збереженню здоров'я. Крім того, кавун є ефективним засобом підтримки гідратації
організму в спеку, допомагаючи регулювати температуру тіла.
А
ще, кавун містить антиоксидант, що розширює судини і підтримує їх тонус.
3
серпня в різних країнах відзначають смачне свято – День кавуна. Відзначили цей
день і ми у бібліотеці разом з вихованцями середньої групи "Бджілка"
ДНЗ №20 (вих. Аліна Шетела). У день кавуна бібліотекарка Алла Товтин розповіла
цікавинки про кавун: які існують кавуни, як вибрати смачний кавун, які
смаколики можна приготувати з кавуна та які існують традиції святкування дня
кавуна.
Якщо
ви теж любите цю ягоду, тоді відсвяткуйте День кавуна – з’їжте його з друзями
на природі, влаштуйте конкурс на кращу страву з кавуна, приготуйте освіжаючий
кавуновий лимонад або як наші маленькі користувачі зробіть аплікацію
іграшка-кавунчик.
А
головне, не забувайте про книги, що розкажуть вам більше про цей цікавий та корисний
фрукт. Їх ви можете побачити цього тижня у вітрині бібліотеки на нашій виставці
" Що ти знаєте про кавун?".
Немає коментарів:
Дописати коментар