Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 22 лютого 2024 р.

Грамоти вчиться завжди знадобиться

Щороку 21 лютого, починаючи з 1999 року, увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови, або Міжнародний день материнської мови.

До відзначення цієї важливої дати в 2000 році приєдналась і Україна. Адже, в історії української мови були доволі складні часи – її забороняли, викорінювали з побуту, культурного та політичного життя. Втім, попри всі складнощі, український народ зміг зберегти свою квітучу мову, якою нині розмовляють мільйони людей по всьому світу.

Повчально та цікаво відсвяткували День рідної мови сьогодні і ми зі своїми користувачами – учнями 2-А СШ 16 (вчителька Світлана Бубряк). Діти дізналися про історію виникнення свята та перевірили свої знання з української мови і літератури у вікторині «Знавці української мови».

Далі на них чекало знайомство із журналісткою, молодою українською письменницею з Донеччини – Тетяною Бессоновою, творчий доробок якої складається з новел, есе та низки оповідань, що входили до міжавторських збірок. Надалі пані Тетяна повністю планує присвятити себе письменницькій діяльності, зокрема, як автор книжок для дітей. Разом з Тетяною Бессоновою діти долучились до поетичного марафону «Єднаймося в мові», під час якого учасники повинні були зачитати свою улюблену поезію чи прозу українською мовою. Декілька оповідань зі своєї майбутньої збірки й зачитала дітям письменниця.

На вершення Тетяна запропонувала учасникам заходу пофантазувати та намалювати вигаданого ними персонажа, наділивши його якоюсь особливою суперсилою.












Немає коментарів:

Дописати коментар