Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Що таке "телефон довіри"?

Сьогодні, 17 травня в Україні і світі відзначають Міжнародний день телефону довіри для дітей. Головна мета цього дня полягає в тому, щоб наголосити на важливості отримання дітьми, які опинилися у складних ситуаціях, включаючи жорстоке поводження чи насильство, безпечного та конфіденційного способу звернення за допомогою.

На тему важливості ролі телефонів довіри в підтримці молоді спілкувалися з учнями 9-Б класу СШ №3 (класний керівник Рената Шванда) і в нашій бібліотеці. Відповіді на найважливіші питання, зокрема, як працює система допомоги? У чому полягає суть втручань? З якими труднощами найчастіше стикаються діти та молодь, які звертаються на номери довіри? - надавали школярам завідувачка сектору Берегівського бюро безоплатної правничої допомоги Miroslava Pilipchinets та психологиня Наталія Горват .

Окрім цього, Мирослава Іванівна поділилася з учасниками заходу своїм досвідом роботи юрист-консультанта єдиного телефонного номеру системи безоплатної правничої допомоги, на яку телефонують діти та дорослі не лише з України, а й за її меж.

Наталія Василівна, в свою чергу, надала роз’яснення школярам щодо анонімності таких телефонних ліній, поспілкувалася з ними на тему булінгу, насильства, жорстокості та стосунків з батьками. Також, психолог в присутності учнів зателефонувала на національну дитячу "гарячу" лінію та поспілкувалася з консультантом, яка надала вичерпну інформацію щодо: роботи даної лінії, питань, з яких можна звернутись по допомогу на "гарячу" лінію та спеціалістів, які можуть надати кваліфіковану допомогу всім потребуючим.





Немає коментарів:

Дописати коментар