Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятниця, 31 травня 2024 р.

Бережи свій слух!

За оцінками ВООЗ у світі від глухоти та різних порушень слуху потерпають понад 300 млн осіб, і до 2050 року ця кількість може потроїтись, сягнувши 900 млн. людей.

День «збережи свій слух», який проводиться саме сьогодні 31 травня – це хороша можливість дізнатися, що ви можете зробити, щоб уникнути втрати слуху, і попрактикуватися в цьому.

На тему збереження слуху, спілкувалися і ми з учнями 2 класу СШ №4 (класний керівник Світлана Мальованець), які завітали до нащої бібліотеки напередодні Дня «збережи свій слух».

Спочатку бібліотекар Алла Товтин розповіла маленьким відвідувачам історію виникнення цього дня та ознайомила їх з книгами, які допоможуть засвоїти правила збереження слуху й навчать як дотримуватися цих правил.

Практичні ж поради щодо того як подбати про вуха та зберегти свій слух діти отримали від лікаря-отоларинголога ОДЛ Ігора Бурлуцького. Хлопці та дівчатка дізнатися від Ігоря Миколайовича і про причини втрати слуху, і про те як захистити свій слух від зниження? Також отримали загальні поради щодо користування навушниками та дізналися у яких випадках потрібно звертатися до лікаря. Переконались ми і в тому, що присутні діти мають хороший слух, адже всі пройшли перевірку у лікаря.

Бережіть свій слух і себе!



Немає коментарів:

Дописати коментар