Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 30 листопада 2011 р.

Дні міста та День Європи в Україні



В рамках цьогорічних Днів міста  та Дня Європи в Україні захоплюючий Євроквест «Країнами Східної Європи» запропонувала своїм читачам центральна дитяча бібліотека.
У читальній залі зібралися юні мандрівники загальноосвітніх шкіл міста №1, 3, 6, 16 та гімназії.
Ми живемо в унікальному краї, де  знаходиться географічний центр Європи, де сходяться кордони одразу чотирьох Східноєвропейських країн: Румунії, Угорщини, Словаччини та Польщі. А щоб не збитися з маршруту їм допомагали ведучі-гіди - Козачок та Європа – активісти клубу дитячої бібліотеки Товтин Юлія та Туряниця Валерій, які розповіли присутнім про Європу та Україну  як її невід’ємну частину. 


Мандруючи з країни в країну, учасники Євроквесту дізнавались багато цікавого про історію, культуру, звичаї, національну кухню, відомих людей, природу наших країн-сусідів. Кожна з чотирьох команд-учасниць, окрім пізнавальних розповідей-екскурсів про ту чи іншу країну, підготувала цікавинку-сюрприз. Так, «жителі Польщі» (ЗОШ-16) запропонували присутнім розгадати кросворд «Фауна Європи» - ключовим словом якого було прізвище видатного польського астронома Миколи Коперніка. «Словаки» (гімназія) навчили дітей національних ігор. Угорці (ЗОШ №3 ім. Ф.Ракоці) – влаштували справжній концерт угорської народної, класичної та сучасної музики, декламували вірш Ш. Петефі мовою оригіналу. А «румуни» пригостили усіх присутніх національною солодкою стравою – плечинтою.
Усі присутні на Євроквесті отримали багаж знань та задоволення.

Немає коментарів:

Дописати коментар