Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 17 листопада 2018 р.

Історія одного предмета

Цікаве свято, про яке неодмінно здогадуються, а може, навіть, знають професійні кравці і їх уважні клієнти – Всесвітній День ґудзиків – щорічно відзначається 16-го листопада. Засноване воно було американською організацією National Button Society.
Часто ми, навіть, не замислюємося над тим, наскільки важливий той чи інший предмет в нашому житті. Наприклад, ґудзик, важливий елемент нашого одягу? А, уявімо собі, як було б  без нього складно.
Найдавніші ґудзики або предмети, схожі на сучасні ґудзики, використовувалися далеко не для того, для чого ми використовуємо їх зараз. Спочатку вони виконували виключно роль прикраси, а не служили для застібання. Гудзик був своєрідним предметом розкоші.
Зараз, завдяки старанню майстерних умільців, у світовій практиці такий виріб, як ґудзик став предметом колекціонування, а деякі унікальні екземпляри, навіть музейними експонатами. Так, у Швейцарії та Італії  є музеї  ґудзиків, а у  Києві є пам’ятник цьому елементу одягу.
Про те, що в календарі є такий День ґудзиків довідалися і наші наймолодші користувачі – дошкільнята з ДНЗ №12 (вих. Попович М.М, група «Ромашка»). Бібліотекар Алла Товтин, під час години дозвілля «Історія одного предмета»розповіла  дітям   історію  ґудзика. Діти почули розповідь про те, звідки ж прийшов до нас ґудзик, з’ясували, для чого він потрібний, а також, чим  схожі і чим відрізняються ґудзики?    
А ще діти із задоволенням грали в ігри «Оживи свій ґудзичок» та «Знайди пару»;  вивчали правила безпечного користування голкою та вчилися пришивати ґудзики різними способами.
На завершення,  хлопці та дівчатка прослухали казку української письменниці Л. Вороніної  «Слон на ім'я Ґудзик».
А ви вмієте оригінально пришивати ґудзики? Якщо ні, то вчіться разом з нами.


Немає коментарів:

Дописати коментар