Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 10 грудня 2018 р.

Про футбол та футболістів



          Друже! Футбол — улюблена гра мільйонів людей на Землі, тож не дивно, що Організація Об’єднаних націй запропонувала людству кожного року 10 грудня відзначати свято усіх футболістів та щирих фанів цієї гри — Всесвітній день футболу.       
                      Можливо, читати про футбол не так цікаво, як в нього грати, і все-таки - досить захоплююче. Щоб розбиратися в тонкощах правил або    довідуватися  нові цікаві факти про знамениті матчі, без книги не обійтися.
                        Все про футбол і футболістів: легенди і зірки футболу, великі клуби, турніри, та багато іншого про гру мільйонів ви дізнаєтеся з навчальних посібників, художньої літератури.
 Спеціально для завзятих уболівальників і для тих, хто тільки збирається зануритися в цікавий світ найпопулярнішого виду спорту. Пропонуємо найцікавіші та найпопулярніші книги присвячені цьому найулюбленішому виду спорту, які є у нашій книгозбірні.
             Оберіть ту книгу, яка вас зацікавила  і починайте захоплююче занурення в світ футболу.         
Як стати футболістом./ Упоряд.С.Павельчук;Худож. О.Кот, І. Вовк.- К.: Країна Мрій, 2009.-28с.
                       Як стати футболістом навчально-ігровий посібник, створений для дітей 6-10 років. Він містить інформацію про історію виникнення гри, про особливості тренування, а головне — своїми професійними порадами та досвідом ділиться Владислав Ващук, який з дитинства присвятив себе грі й сьогодні входить до золотого фонду українського футболу.
 
Крижанівська М. А. Дітям про футбол / М. А. Крижанівська. – Львів : Апріорі, 2012. – 48 с.
 Ви вболівальники зі стажем і хочете знати все про кращі футбольні моменти та футболістів, що стали легендами? Інформацію про це, та ще безліч інших цікавих фактів: про зародження футболу та його розвиток як командної гри, а також про основні правила гри в футбол, ви можете знайти в цій книжці.

Їжа чемпіонів від героїв футболу: - К.: Видав. « Майстер – клас, 2012.- 96с.
Що б такого з'їсти смачненького, та ще при цьому отримати
шанс стати чемпіоном?  Що їдять кращі футболісти світу на обід? Як харчуватися і як тренуватися, щоб перетворитися з товстунчика   на підтягнутого, сильного спортсмена? 
На всі ці питання Вам відповість чудова книжка «Їжа чемпіонів від героїв футболу», або в оригіналі «Eаt for goals(їжа, щоб забивати голи), перекладена на більш ніж 20 мов світу.
Спробуй приготувати пасту з Андрієм Шевченком чи борщ з Анатолієм Тимощуком — все вивірено до хвилини, ми особисто перевіряли.
        Шаповалов Д.С. Кращі футболісти світу. – Харків: Юнісофт, - 96с.
       Футбол по праву вважають найпопулярнішою командною грою на планеті. В нього професійно грають десятки тисяч людей, а споглядати майстерну гру славетних футболістів прагнуть мільони. Цей спорт розвивається на усіх рівнях - від дитячої забавки на галявині до футбольних імперій з власними брендами. А чемпіонат світу вже може позмагатися з олімпійськими іграми за звання найочикуванішої події у світі.
          Про спорт номер один, про минуле і майбутнє зірок світового футболу, про ії особисте життя і секрети професійного успіху ви дізнаєтесь зі сторінок цієї книги.
      Шаповілов Д.С. Футбол. Клуби світу/ Дмитро  Шаповілов – Харків: Чайка, 2012. – 96с.
            Про найкращі футбольні клуби світу, про їх тренерів, про домашні стадіони та  вболівальників, про визначні та драматичні події в історії найвідоміших футбольних клубів ви дізнаєтеся зі сторінок цієї книги.

Едум Х. Граємо в футбол/Хелен Едум. - К. : Махаон-Україна, 1998. – 32 с. 
Всі ваші близькі та друзі захоплюються футболом, і весь час говорять про нього, а ви ще не встигли вивчити подробиці цієї гри? Тоді вам необхідно прочитати цюпізнавальну книгу. Це надихаючий практичний посібник для юних футболістів. У ньому є все, що має знати початківець. Тут і поради з контролювання м’яча, пасування, дриблінгу, із забивання голів. Чіткі пояснення й привабливі малюнки спонукатимуть початківців опанувати основами майстерності й домагатися успіху.
Шамбаз Б. Футбольний матч тривалістю в літо/ Бернар Шамбаз  – Л.: 
Видавництво Старого Лева, 2017
 Ця книжка-подорож, яка є також особливою енциклопедією про деякі країни світу та їхні звичаї, побачені очима десятилітнього Фосто з паризького передмістя Баньоле. Книга належить до категорії тих суто хлопчачих видань, яких нечасто можна знайти у наших книгарнях для задоволення читацьких потреб ровесників головного героя. Адже історію Фосто також варто розглядати і як легенду про дитинство одного (потенційного) футболіста. А хто із хлопчаків його віку не мріє стати футболістом, особливо коли відчуває себе фізично вправним лідером під час вуличних забав із м’ячем!? І, зрештою, хто з них не мріє отримати у подарунок на день народження справжній футбольний м’яч!?
Тільманн К. Геть з поля, хлопці!  Книга 2 / Крістіан Тільманн. – К. : Грані-Т, 2007. – 88 с.
Футбол для героїв цієї книги — найкращий винахід людства. Проте, хлопці й досі не хочуть визнати, що команда дівчат здатна виграти фінальний матч. Відстоювати жіночу гідність береться Пія. Парі з капітаном хлоп’ячої команди стало вирішальним у ході суперечки. У результаті дівчата зібрали власну футбольну команду, а хлопці змушені припинити зухвалі жарти, бо трапилися події, які збурили життя обох команд і про які найкраще прочитати в цій книзі.



Тільманн К. Воротар на вигоні. Книга 4 / Крістіан Тільманн. – К. : Грані-Т, 2007. – 96 с.
Не біда, якщо коштів на поїздку до спортивного табору в Іспанію, Францію чи Грецію не вистачає. Адже на звичайнісінькому вигоні теж можна випробувати новий метод тренування: якщо хтось не влучає у ворота, доводиться віднімати м'яча у тварин.
Не обійшлося і без приятельського матчу за участю місцевих футболістів. Переконайтеся самі, що відпочинок пішов дівчатам на користь.

Теремко В. 16 весна: повість / Василь Теремко. – Київ: ВЦ «Академія» , 2018. – 128 с.
Шістнадцята весна не щадила нікого і по-своєму всміхалася всім. Боротьба за своє «Я», непорозуміння і дружба з дорослими, закоханість і перший інтимний досвід, конфлікти і бійка, футбольні баталії, втеча з дому — і ще багато різних подій поглинуло героїв цієї повісті



Немає коментарів:

Дописати коментар