Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 17 січня 2019 р.

Фантазуємо та малюємо!


Чарівниця-зима, прилітаючи щороку на своїй колісниці, все навколо покриває білим полотном. І, ось, стоять запорошені дерева, будинки й чекають свого художника… А скільки картин відомих майстрів пензля потім зачаровують нас своїм неповторним виконанням і залишають незабутнє перше враження?
Познайомитися трохи ближче з картинами художників світу та Закарпаття, зокрема, відомих своїми зимовими пейзажами, ми запросили користувачів бібліотеки та учнів СШ № 4, захопленням яких є не тільки читання книг, але й малювання. А перетворити читальну залу бібліотеки на справжню арт-галерею під назвою «Зимові фантазії» нам допомогла наша гостя – Тетяна Рибар – поетеса, художниця, член Національної спілки письменників України. 
Тетяна Рибар познайомила дітей з технікою монотипія (акрилом та олією). Навчила, як послідовно малювати зимовий пейзаж й запропонувала дітям спробували себе в техніці кляксографія (аквареллю). А ще, присутні дізналися як за допомогою палітри з гуаші та яєчка з ватним тампоном, обмотаним шерстяною ниткою, малювали чудові, веселі малюнки. Оригінальними вийшли і назви дитячих малюнків:«Дозвілля павучків», «Вірус в серці», «Світ капелюшків», «Дерево мрій». 
Якщо ви ще слабо уявляєте, як намалювати малюнок на тему «Зима», то спробуйте пофантазувати. А ще краще відправитися на зимову прогулянку в сніговий ліс. Після того, як Ви наберетесь вражень, малюнок вийде таким, як треба.



Немає коментарів:

Дописати коментар